Tuzlu Çiçek Kurabiye

Tuzlu Çiçek Kurabiye


Nedense kurabiye deyince aklımaza ilk önce tatlı kurabiyeler gelir. Tuzlu kurabiyeler biraz geri planda kalıyor sanki. Oysaki tuzlu kurabiyelerin de lezzeti apayrıdır. Hele de içinde mahlep de varsa daha ne istenir değilmi?

Mahlep Kokulu Mis  Kurabiyeler

Önce kokusuyla, görünüşüyle sonra da lezzetiyle sizi cezbedecek bir tuzlu kurabiye tarifim var. Hazırlaması da oldukça pratik pek vaktimizi almıyor doğrusu.  O yüzden siz çay sularını koyadurun. Sonra da kolları sıvayıp tuzlu kurabiye yapmaya bırakın kendinizi. Şöyle mis gibi mahlep kokusu sarsın huzur dolu yuvanızı. Ben lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim en iyisi. Sabırsızlananlar olduğunu hisseder gibiyim.

Tuzlu Çiçek  Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket (125 gr.) tereyağı veya margarin,
  • 1  çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurta (sarısı üzerine),
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
  • 1 çay kaşığı (silme) mahlep,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar (2.5-3 su bardağı) un
  • Üzeri için çörekotu, susam, haşhaş

Tuzlu Çiçek Kurabiyenin Yapımı

  • Margarin,sıvı yağ, sirke, tuz, şeker, yumurta akı ve mahlebi yoğurma kabımıza alıyoruz.
  • Bunları yoğurmaya başlıyoruz.
  • Üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  • Yoğurmaya başladığımız hamurumuzun kıvamına göre kontrollü olarak un ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  • Açtığımız hamura çiçek kalıbımızla şekil veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize çiçeklerimizi dizip yumurta sarımızı sürüyoruz.
  • Üzerlerine isteğe göre susam, çörekotu veya haşhaş serpiyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun🙂


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder