Elmalı Kurabiye Keyfi
Doyumsuz çay veya kahve sohbetlerimize eşlik eden kurabiyelerden biri de elmalı Kurabiyedir. Eğer evinizde elmalı kurabiye yapıldıysa bütün evi mis gibi tarçın kokusu sarmış demektir. Ne mutlu size.
Bekleyen Elmalar Değerlensin
Zaman zaman her evin buzdolabında oldugu gibi sizin de buzdolabınızda değerlendirilmeyi bekleyen elmalar olabilir. Hiç merak etmeyin onları tadına doyulmaz bir elmalı kurabiye yaparak değerlendirebilirsiniz. Hele bir de hazırda kırılmış ceviziniz varsa süper bir fikir. Ağızda dağılan bir hamur, içindeyse dişimize tane tane gelen cevizle tarçın kokulu elma şöleni.. Lezzeti şimdiden büyüledi sizi tahmin edebiliyorum.
Doyumsuz Sohbetlere Eşlik Eden Kurabiyeler
Kurabiyeler içinde hayat olan, doyumsuz sohbetler olan yuvaların olmazsa olmazıdır bence. Mutfakta bir saklama kabı veya bir kavonozun içinde bi yerlerde yaşam kurmuşlardır adeta. Yeri gelir çay keyiflerimize eşlik ederler yeri gelir bir bardak sütün yanında bize doyumluk öğün olurlar.
Bol sohbetlı çay keyifleriniz olsun inşallah diyorum ve şuraya tadına doyulmayan bir elmalı kurabiye tarifi bırakıyorum.
Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yogurt
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nisasta
- 3,5-4 şu bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
- 4 tane elma rendesi
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı ceviziniz
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiyenin Yapım Aşamaları:
- Öncelikle elmaları rendeleyip iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Rendelenen elmaları bir tavada suyunu çeken kadar kavuruyoruz.
- Ceviziçi ve tarçını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- İç harcımızı hazırladık şimdi onu soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç oda sıcaklığında olan hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Konrollü olarak unu ilave ediyoruz.
- Hamurumuz ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alınca folyoyla sarıp buzdolabında dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu yöntem bütün kurabiyelerin ortak püf noktasıdır.
- Ben elmalı kurabiyelerimi genelde hamuru yuvarlak açıp pizza dilimi şeklinde dilimliyorum. Sonra geniş tarafa iç harç koyup rulo yapıyorum.
- Ama bu sefer bi değişiklik yapayım dedim. Açtığım hamuru kurabiye kalıplarıyla kestim. Resimlerde de gördüğünüz gibi iç harç koyup ikiye katladım.
- Elmalı kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 180°ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişirme işlemi ortalama 15-20 dk. sürüyor.
- Elmalı kurabiyelerimiz fırından çıktıktan 5dk. sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
- Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder