Puding Dolgulu Kek

Puding Dolgulu Kek

Puding Dolgulu Kekin Detaylı Tarifi

Kek ne kadar da genel bir isimdir aslında değilmi? Çünkü içine ne koyarsanız koyun ayrı bir lezzet ayrı bir tarif çıkıyor ortaya. İşte onlarca çeşit  kekten biridir puding dolgulu kek.. Hem gösterişli hem de doyumluk olanlarından.

Doyumluk Lezzet

Yapımı  biraz  zaman isteyen puding  dolgulu  keke hayran kalacağınızdan eminim. Niye mi?  Çünkü  sizi keke  de pudinge  de fazlasıyla  doyuracak. Pamuk gibi kakaolu  bir kek düşünün. Sadece bu kadar değil  tabi. Önce  minik oyuklar açıp  ordan parçalar  çıkardığınızı ve o oyuklara  mis kokulu pudinginizi  döktüğünüzü düşünün  bir de. Dahası  da var  üzerini önce  krem şantiyle sonra kalan kek parçalarıyla  kaplıyoruz üzerini. Bir baktıktan sonra görüntüsünden  bile  gözlerinizi  alamıyorsunuz. Önce  görseliyle doyuracak  sizi sonra lezzetiyle. .

Sizin De Favoriniz Olabilir

Benim favori keklerimden  biridir  puding  dolgulu  kek. Her seferinde rengini  veya aromasını  değistirmek  ayrı  bir  keyif  veriyor bana. Birçok  kişi  çok zahmetli  olduğunu  düşünse de ben aksine keyifli  bir  çalışma  olduğunu  düşünüyorum.
Sıra  geldi yiyen herkesten  tam not  alan puding dolgulu  kekimin  tarifini  vermeye.
Puding Dolgulu Kek İçin Gerekli  Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 şu bardağı  ılık  süt
  • 2 yemek  kaşığı  kakao
  • 1 paket kabartma  tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5-2 su bardağı  un
Üzeri  İçin:
  • 2 paket puding  (Ben çilekli kullandım )
  • Pudinglerin  üzerinde  yazan süt  miktarının  toplamından 1 çay  bardağı  eksik  süt
  • 2 paket krem şanti
  • Krem şanti için 1.5 şu bardağı süt
Puding Dolgulu Kekin Yapım Aşamaları:
  • Derin  bir kaseye  yumurtalar ve şekeri koyup çırpıcı  yardımıyla şeker eriyen kadar çırpıyoruz.
  • Yağ ve sütü  de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kalan malzemeleri ve azar azar unu ekleyerek kek hamurumuzu  hazırlıyoruz.
  • Yagladığımız  dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu  koyup borcamı birkaç  kere  yere vurup hava kabarcıkları çıkmasını sağlıyoruz.
  • 180° ısıttığımız  fırınımızda kekimizi pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan  2 paket çilekli pudingimizi üzerinde  yazan ölçüden 1bardak eksik süt ekleyerek  pişiriyoruz. Ben rengi  daha belirgin olsun diye azıcık gıda boyası ekledim.  Tabi tercih sizin.
  • Fırından  çıkıp oda sıcaklığına  gelen  kekimizi  sebze oyacağı veya bir çay  kaşığı  yardımıyla oyun minik parçalar  çıkarıyoruz. Bu aşamayı  daha iyi anlaşılsın  diye fotoğrafladım zaten.
  • Açtığımız  oyukları pudingimizle dolduruyoruz.
  • Kalan pudingin tamamını kekin üzerine  döküyoruz.
  • 1.5 şu bardağı  sütle  sade krem şantimizi iyice çırpıp hazırlıyoruz. İsteğe  göre  krem şantiye  de gıda  boyası  ekliyoruz.
  • Krem şantiyi  de pudingin  üzerine sürüyoruz.
  • Kekin içinden  çıkardığımız minik kek  parçalarını  robotttan geçiriyoruz.
  • Robotttan  geçirdiğimiz kek parçacıklarını krem şantinin  üzerine boşluk  kalmayacak şekilde  serpiyoruz.
  • En az 2-3 saat dinlendirdiğimiz kekimizi kare dilimleri ayırıp  afiyetle  yiyoruz.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder