Puding Dolgulu Kekin Detaylı Tarifi
Kek ne kadar da genel bir isimdir aslında değilmi? Çünkü içine ne koyarsanız koyun ayrı bir lezzet ayrı bir tarif çıkıyor ortaya. İşte onlarca çeşit kekten biridir puding dolgulu kek.. Hem gösterişli hem de doyumluk olanlarından.
Doyumluk Lezzet
Yapımı biraz zaman isteyen puding dolgulu keke hayran kalacağınızdan eminim. Niye mi? Çünkü sizi keke de pudinge de fazlasıyla doyuracak. Pamuk gibi kakaolu bir kek düşünün. Sadece bu kadar değil tabi. Önce minik oyuklar açıp ordan parçalar çıkardığınızı ve o oyuklara mis kokulu pudinginizi döktüğünüzü düşünün bir de. Dahası da var üzerini önce krem şantiyle sonra kalan kek parçalarıyla kaplıyoruz üzerini. Bir baktıktan sonra görüntüsünden bile gözlerinizi alamıyorsunuz. Önce görseliyle doyuracak sizi sonra lezzetiyle. .
Sizin De Favoriniz Olabilir
Benim favori keklerimden biridir puding dolgulu kek. Her seferinde rengini veya aromasını değistirmek ayrı bir keyif veriyor bana. Birçok kişi çok zahmetli olduğunu düşünse de ben aksine keyifli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Sıra geldi yiyen herkesten tam not alan puding dolgulu kekimin tarifini vermeye.
Puding Dolgulu Kek İçin Gerekli Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şu bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5-2 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 2 paket puding (Ben çilekli kullandım )
- Pudinglerin üzerinde yazan süt miktarının toplamından 1 çay bardağı eksik süt
- 2 paket krem şanti
- Krem şanti için 1.5 şu bardağı süt
Puding Dolgulu Kekin Yapım Aşamaları:
- Derin bir kaseye yumurtalar ve şekeri koyup çırpıcı yardımıyla şeker eriyen kadar çırpıyoruz.
- Yağ ve sütü de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kalan malzemeleri ve azar azar unu ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yagladığımız dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu koyup borcamı birkaç kere yere vurup hava kabarcıkları çıkmasını sağlıyoruz.
- 180° ısıttığımız fırınımızda kekimizi pişiriyoruz.
- Diğer taraftan 2 paket çilekli pudingimizi üzerinde yazan ölçüden 1bardak eksik süt ekleyerek pişiriyoruz. Ben rengi daha belirgin olsun diye azıcık gıda boyası ekledim. Tabi tercih sizin.
- Fırından çıkıp oda sıcaklığına gelen kekimizi sebze oyacağı veya bir çay kaşığı yardımıyla oyun minik parçalar çıkarıyoruz. Bu aşamayı daha iyi anlaşılsın diye fotoğrafladım zaten.
- Açtığımız oyukları pudingimizle dolduruyoruz.
- Kalan pudingin tamamını kekin üzerine döküyoruz.
- 1.5 şu bardağı sütle sade krem şantimizi iyice çırpıp hazırlıyoruz. İsteğe göre krem şantiye de gıda boyası ekliyoruz.
- Krem şantiyi de pudingin üzerine sürüyoruz.
- Kekin içinden çıkardığımız minik kek parçalarını robotttan geçiriyoruz.
- Robotttan geçirdiğimiz kek parçacıklarını krem şantinin üzerine boşluk kalmayacak şekilde serpiyoruz.
- En az 2-3 saat dinlendirdiğimiz kekimizi kare dilimleri ayırıp afiyetle yiyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder