Elmalı Tart

 Kışın bol bol tarçın kokan elmalı tarifler yapanlar burda mısınız? Hadi toplanın ben de sizdenim. Elmalı kurabiye, elmalı kek derken sıra geldi elmalı tarta. Bugün de  herkesten tam not alan elmalı tart tarifimi paylaşmak istiyorum sizinle.

Tereyağlı Hamurumuz Elmalı Harçla Buluşsun

Elmalı tarifleri çok seven biri olarak bu tarta da bayıldığımı söyleyebilirim. Ağızda dağılan tereyağlı tart hamurumuzu mis gibi tarçın kokan elmalı harcımızla birleştiriyoruz. Ortaya şahane bir lezzet çıkıyor. Çayın yanına kahvenin yanına ayrı bir lezzet katıyor. Gün masalarımıza da çok yakışan elmalı tartı yapmak da çok kolay ve keyifli. Öyle ince ince uğraşmamıza gerek yok. Hamurunu yoğurduktan sonra hazırlamazı maksimum 10 dakikanızı alır. Sonrası hoopp fırına.. O pişene kadar siz ortalığı toplayıverin. Fırından gelen mis kokular gelirken çay suyunu da koymayı unutmayın derim. .

Elmalı Tart İçin Gerekli Malzemeler

İç Harcı İçin
  • 4 tane rendelenmiş elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru İçin
  • 2 yumurta
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar (4 su bardağı) un
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Elmalı Tartın Yapım Aşamaları

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
  • Rendelediğimiz elmalara şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Tarçın ve ceviziçini ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada hamurumuzu hazırlıyoruz.
  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
  • Unumuzu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelince yoğurma işlemimize son veriyoruz.
  • Hamurumuzun 3te 1 ini ayırıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Kalan kısmı oklavayla veya elimizle açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru yağladığımız tart kalıbı veya borcama yerleştiriyoruz.
  • Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
  • Buzdolabından çıkardığımız hamuru da 3mm. kalınlığında açıp şeritler halinde kesiyoruz.
  • Elmalı harcın üzerine kestiğimiz şeritleri önce dikey sonra yatay olarak diziyoruz.
  • Hazır olan elmalı tartımızı 180 derece  ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder