Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Hafif ve lezzetli sütlü tatlı Kemalpaşa tatlısı;

Birçoğumuzun çocukluğundan kalma nostaljik bir lezzettir Kemalpaşa tatlısı. Oldukça pratik hazırlanışi bir zamanlar popüler olamsına sebebdi zaman onuda unutturdu birçoğumuza,aklımıza nadir gelen tatlılar arasında buluverdi kendini.
Serbetli tatlıları seviyor ve hiç uğraşmakta istemiyorsanız size biz kemalpaşa tatlısını hatırlatalım.Hemde bu sefer daha bir hafif ve daha bir lezzetli haliyle.
Nefis bir muhallebi karışımıyla buluşturduğumuz tatlımız hem daha leziz hem daha hafif.hazırlanışı pratik,lezzeti aromatik,görüntüsü şık tatlımız sofralarınızda yer aldığında eminiz artık aklınızdan da çıkmıyacak ve mutfaklarınızda gereken rağbeti görecek.
Haydi şimdi ne yapıyoruz ,mutfağa doğru ilerleyelim Kemalpaşa tatlısı yapacağız hemde muhallebili..

KEMALPAŞA TATLISI

Tatlımız Pişirelim;

1 paket Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre pişirin.
Tercihen şerbetine 1su bardağı seker eksik koyarak pisirin.
Ben öyle yapiyorum çok keskin olmasın diye.
Paketlerde ortalama 25-20 tane oluyor.
Şerbetini çeken Kemalpaşaları borcam veya kelepçeli kalıba dizin.

Muhallebisi için;

Muhallebimiz Pişirelim ve Tatlımıza Dökelim.
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizini bir tencerede kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca
2 paket vanilin ekleyip ilk sıcağı geçene kadar karıştırın.
Muhallebiyi tatlıların üzerine dökün.
Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
En az 2-3 saat dinlendirin. Ister kaliptan ters çevirerek ister olduğu şekilde dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder