Karışık Tepsi Pizzası

Pizza Nedir?

Pizza Nasıl Bulunmuştur?

Pizza için İtalyan kökenli bir hamurişi yemeği diyebiliriz. Hamurdan yapılan doyumluk öğünlerden biridir. Pamuk gibi ama incecik bir hamurun çeşitli malzemelerle donatılıp lezzet şölenine dönüşmesidir adeta.
Pizzanın nasıl bulunduğunu merak edenler de vardır sanırım. Ben de bir programda dinlemiştim. Durun size de anlatayım. Savaş zamanında İtalyan kadınlar yoğurdukları hamurun üzerine buldukları malzemeyi koymuşlar ve ortaya pizza diye bir yiyecek çıkmış. Ne de güzel yapmışlar değil mi iyiki de yapmışlar. Şimdi dünyada en sevilen yiyeceklerden biri. Tabi hikaye ne kadar doğrudur bilmiyorum ben de o izlediğim programın yalancısıyım.

Tepsi Pizzası Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz gibi pizzanın da türlü türlü çeşitleri var. Mantarlı, sucuklu, soğanlı,sosisli, peynirli, ıspanaklı vs. Ben de bugün evde bulunan malzemelerden karışık bir pizza hazırladım. Kokusu miss gibi evi sardı tabiki. Kızarmış sucukları, sosisleri ve uzayan peyniri düşündüğünüzde iştahınız açılıyordur eminim. Her zaman yaptığım ve herkesin beğenisini alan bu pizza tarifimi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Hazırsanız malzemeleri bir kenara not alıp yapım aşamalarını okumaya başlayabilirsiniz.
Tepsi Pizzası
Hamuru için malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı )
Sosu için malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • Fesleğen veya kekik

Üzeri İçin Malzemeler:
  • Sucuk,
  • Sosis,
  • Mantar,
  • Kırmızı biber,
  • Yeşil biber,
  • Çekirdeği çıkarılmış zeytin,
  • Doğranmış domates,
  • Konserve mısır,
  • kaşar veya mozarella peynir rendesi

Tepsi Pizzasının Yapım Aşamaları:
  • Öncelikle ön maya işlemi için bir kaseye süt, maya ve şeker üçlüsünü alıp etkileşime bırakıyoruz.
  • Yumurtayı ve sıvıyağı ilave edip sıvıları iyice karıştırıyoruz.
  • Tuz ve azar azar unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini örtüp 15-20dk. mayalandırıyoruz.
  • Bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu elimizle veya oklavayla 3mm. kalınlığında açıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsimize hamurumuzu yayıp üzerini çatalla deliyoruz.
  • Hamurun üzerine sozumuzu sürüyoruz.
  • Üzerine doğradığımız sucuk, sosis, mantar, kırmızı biber,yeşil biber, domates, zeytini diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırının orta rafına sürüyoruz.
  • Pişince üzerine konserve mısırı ilave edip üzerine bolca kaşar veya mozarelle peynir rendesi serpiyoruz.
  • Peynirler iyice eriyince fırından çıkarıp afiyetle yiyoruz.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder