Reçelli Pastane Kurabiyelerim


Birbirinden güzel reçellerimizi sadece kahvaltıda tüketmeyelim değil mi? Reçellerimizin ayrı  bir renk ayrı  bir lezzet  kattığı  birbirinden güzel  tariflerimiz var elbette. Bugün  reçellerimizin  renklendirdiği pastane kurabiyelerimizden bahsedelim

Vitayağından Gelen Lezzet

Ben pastane usulü  kurabiyelerimde özellikle  vitayağı  kullanmayı  tercih  ediyorum. Eskiler iyi bilirler  ama bilmeyenler  için kısa  bir bilgi vereyim. Vitayağı  susuz bitkisel margarin demek. Suyu alındığından dolayı  daha bereketli  ve daha lezzetli  oluyor. Reçelli kurabiyelerimde de vitayağı kullanıyorum  ve muhteşem  sonuç alıyorum.

Rengiyle Gözlerimizi Kamaştıran Kurabiyeler Yapalım

Ağızda  dağılan  puf kurabiyelerimizin arasına  reçel  sürmek  de apayrı bir lezzet veriyor. Görselliği de iştahları açıp gözleri  doyuruyor. O renkli görünüşünü en çok  da çocuklarımız  seviyor. Onlar için özellikle  doğum  günü  kutlamaları  için çok  güzel bir seçenek. Gelelim  reçelli kurabiyelerimizin detaylı  tarifine..

Reçelli Pastane Kurabiyeleri İçin  Gerekli Malzemeler

  • 250 gr. Vitayağı
  • 1 çay  bardağı  sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 şu bardağı  nişasta
  • 1.5 şu bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Arasına Sürmek İçin
  • Reçel  veya Marmelat
Reçelli Pastane Kurabiyeleri Nasıl  Yapılır
  • Un haricindeki bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıyoruz.
  • Bunları iyice karıştırdıktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiği zaman yoğurma işlemimizi bitiriyoruz.
  • Hamurumuzu bir merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz.
  • Hamurumuza kurabiye kalıplarımızla şekil veriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizin yarısının ortasına bir kapak yardımıyla delik açıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize kurabiyelerimizi diziyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında  kurabiyelerimizi pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra deliksiz olan kurabiyelerin üzerine 1 çay kaşığı reçel sürüp üzerine delikli olan kurabiyemizi kapatıyoruz.
  • İsteğe göre üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Cam kavanoz veya tupperware saklama kaplarımızda uzun süre tazeliğini korur.
  • Reçelli kurabiyelerinizi buzlukta da muhafaza edip acil gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder