Çocukluğumuzdan bugüne vazgeçemediğimiz tatlardan biridir kek. İçine ne koyarsak veya nasıl şekil verirsek onun adını alır. Ortak yönü ise her zaman çok lezzetli ve pamuk gibi oluşudur.
En Zarif En Narin Kek
Tadıyla görüntüsüyle zarif mi zarif bir kekle geldim bugün karşınıza. Ebru sanatını hepimiz biliriz. Ne kadar zarif ve narin desenler çıkar ortaya. İşte biz de bu kekimizi aynı zariflik ve narinlikle servis edeceğiz. Sade ve kakaolu hamurumuz birbirine minik dokunuşlarda bulunup muhteşem bir görsel şölen çıkaracaklar ortaya.Gelelim detaylara..
Ebruli Kek İçin Gerekli Malzemeler
(Küçük Boy yuvarlak borcam ölçüsü)
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Kabartma tozu
- Vanilin
- Aldığı kadar un
- Kakao
Ebruli Kek Nasıl Hazırlanır
- Yumurtalar ve şekeri beyazlayana kadar derin bir kasede çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Un az gelirse kontrollü olarak un ekliyoruz.
- Hamur istediğimiz kıvamı alınca yarısını başka bir kaseye alıyoruz.
- Ayırdığımız hamura kakao ve bir yemek kaşığı su ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Hamurumuz hazır olduğuna göre esas işleme yani ebru deseni vermeye geçebiliriz.
- Yağladığımız borcamın tam ortasına 2 yemek kaşığı sade hamurumuzdan döküyoruz.
- Tam sadece hamurun ortasına da kakaolu hamurumuzdan iki kaşık döküyoruz.
- Bu iç içe dökme işlemini hamurların tamamı bitene kadar yapıyoruz.
- Şimdi elimize bir kürdan alıp ebru deseni vermeye başlıyoruz.
- Önce hamurun ortasından başlayarak kenarına doğru kürdanla çiziyoruz.
- Önce içten dışa doğru pizza dilimleri şeklinde çiziyoruz.
- Sonra aralarını dıştan içe doğru çiziyoruz.
- Desenimiz de tamamlandığına göre ebruli kekimizi artık fırına verebiliriz.
- 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi güzelce pişiriyoruz.
- Fırından çıkıp soğuyan kekimizi ince pizza dilimleri şeklinde kesip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun
Detayları görmek isteyenler için videolu anlatımımı da buraya bırakıyorum
0 yorum :
Yorum Gönder