Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek


Millet olarak böreğin her türlüsünü sevdiğimiz doğrudur. Patateslisi, peynirlisi, kıymalısı, pırasalısı, ıspanaklısı… Saymak isteyene çeşit çok tabi. Börekler bir de şöyle sıcacıksa tadına doyum olmaz. Yanına bir de çay oldu mu tam bir keyif.

Anne Eli Değmiş Gibi Bir Börek

Hani anne eli değmiş gibi bir tabir vardır ya ben aynen öyle börekleri tercih edenlerdenim.El açması ve bol içli olanından. Hele bir de tam ıspanak zamanıyken ıspanaklı ev böreği olsa hiç fena olmaz değil mi? Öyle kocaman hamur açmayı bilmeyenler hiç korkmasınlar biraz sonra vereceğim tarif herkesin kolayca yapabileçeği bir tarif. Hem yapımı size çok pratik gelecek hem de tadına doyamıcaksınız. İç harcında ıspanakla peyniri buluşturucaz. Hamurunu da incecik açıp en kolay şekilde sarıcaz. Piştiğinde tel tel ayrılan bir börekten bahsediyorum. kim sevmezki böylesini. Artık ıspanaklı böreğimin tarifine geçmek istiyorum siz de not almayı unutmayın derim.

Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • Yarım kio ıspanak
  • 1 kasebeyaz peynir
  • 1 tane soğan (küçük boy)
  • 1 tane yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber,pul biber

Ispanaklı Böreğin Yapılışı:

  • İç harcımızı hazırlamakla başlıyoruz böreğimize.
  • Ispanakları, soğanı, biberi yıkayıp doğruyoruz.
  • Peyniri de çatalla ezip ekliyoruz.
  • Sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sıra geldi hamurumuzu hazırlamaya.
  • Yumurta, yoğurt,sıvıyağ,su ve tuzu alıp karıştırıyoruz.
  • Bu karışıma maya ve kontrollü olarak un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuz elimize yapışmacak kıvama geldiğinde streç filmle sarıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu 5 bezeye ayırıyoruz.
  • Her bir bezeyi elimizle veya oklavayla açabildiğimiz kadar açıyoruz ve üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz.
  • İç harçtan hamura gelişigüzel serpiştiriyoruz.
  • Hamurumuzun tam ortasından bir delik açıyoruz.
  • Tam ordan başlayarak hamurumuzu rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Elde ettiğimiz ruloyu iki ucundan tutup birbirine sarıyoruz.
  • Daha kalın bir örgü rulo elde etmiş oluyoruz.
  • Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsimizin ortasından başlayarak daire şeklinde böreklerimizi diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyoruz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder