Fellah Köftesi

Fellah Köftesi



Sofralara Bulgurdan Gelen Lezzet

Bulgurun  ne kadar faydalı ve doyurucu olduğunu  hepimiz biliriz. Ülkemizde özellikle de Malatya’da oldukça fazla bulgur köftesi çeşitleri vardır. Yoğurtlusu, salçalısı, irilisi, ufaklısı derken çeşitler saymakla bitmiyor. Hepsini  denemek  henüz  nasip  olmadı  ama size sürekli  olarak yaptığım Fellah köftesinden bahsetmek istiyorum.

Doyumluk  Lezzet Fellah  Köftesi

Fellah köftesi  için ana yemek diyebileceğimiz gibi ana yemeği destekleyen  salata çeşitlerinden  olduğunu  da söyleyebiliriz. Zaman zaman da gün  masalarımızın baş tacı olabilir niteliktedir kendileri.
Herşeyin olduğu gibi Fellah köftesinin  de ince detayları  var tabiki. Fellah köftesine lezzetini tavan yaptıran detay ise onun sosudur. Sosu güzelse bu iş tamam demektir. Şekil olarak yöreden  yöreye değişiklik  gösterebiliyor  olsa da klasikleşmiş  şekli  ortası oyuk  olandır. Sıra geldi  garantili ölçü  ve lezzetiyle Fellah köftemin tarifini vermeye.

Fellah Köftesi için  Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • kimyon
Sosu İçin:
  • 4 tane rendelenmiş domates
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Üzeri İçin:
  • Maydanoz


Fellah Köftesinin Yapılışı
  • Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine sıcak suyu döküyoruz.
  • 5-10 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  • Bulgur şişince yumurta, un,salça ve baharatları ilave edip yoğuruyoruz.
  • Şekil verme işlemine geçmeden önce yanımıza bir kase su alıyoruz.
  • Küçük küçük yuvarladığımız bulgurlara ıslattığımız serçe parmağımızı batırıp ortasını oyuyoruz.
  • Bulgur bitene kadar aynı şekli vermeye devam ediyoruz.
  • Şekil verdiğimiz fellah köftelerimizi un serptiğimiz bir tepsiye koyuyoruz.
  • Derin bir tencerede kaynattığımız suya köftelerimizi atıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Köftelerimiz pişerken sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyuyoruz.
  • Rendelediğimiz domatesleri, salçayı, sarımsakları ve tuzu da ekliyoruz.
  • Tüm malzemelerini koyduğumuz sosumuzu kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen köftelerimizi kevgir yardımıyla servis kabımıza alıyoruz.
  • Köftelerin üzerine sosumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Son olarak da doğradığımız maydanozlarımızı üzerine  serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder