Havuç Tarator diğer adıyla yoğurtlu havuç salatası en pratik ve en lezzetli meze tariflerinden biridir. Oldukça iştah açıcı ve sevilen bir tariftir. Özellikle et yemeklerinin yanına ve misafir sofralarına çok yakışıyor.
Lezzetini Hafife Almayalım
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim havuç tarator tarifim acil gelen misafirler için de kurtarıcı ve lezzetli bir meze seçeneğidir. Çünkü hazırlaması çok kolay ve fazla zaman almıyor. Şunu da belirtmek istiyorum kolay kolay dedim diye sakın lezzetini hafife almayın. Az yağda sotelenen havuçlar sarımsaklı yoğurtla birleşince harika bir lezzet çıkıyor ortaya. Daha önceden yiyenler zaten bilirler lezzetini daha fazla anlatmaya gerek yok sanırım. Sıra geldi havuç tarator tarifimin detaylarına..
Havuç Tarator İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- İsteğe göre iri çekilmiş ceviz
- pulbiber
- tuz
Üzeri İçin:
- toz kırmızı biber
- sıvıyağ
Havuç Tarator Yapım Aşamaları
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
- Rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Tavaya sıvıyağı alıyoruz.
- Havuçları ekleyip orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
- Havuçlar pişerken biz de sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip derin bir kasedeki süzme yoğurdumuza ekliyoruz.
- Ardından tuz ve mayonezi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Havuçları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan havuçları sarımsaklı yoğurda ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- İsteğe göre iri çekilmiş cevizlerimiz de ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız havuç taratoru servis kabımıza alıyoruz.
- Bir tavada kızdırdığımız sıvıyağa toz kırmızı biberi ekleyip sos hazırlıyoruz.
- Sosu da havuç taratorumuzun üzerine döküyoruz.
- Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder