Havuç Tarator


Havuç  Tarator  diğer  adıyla  yoğurtlu havuç salatası en pratik  ve en lezzetli meze tariflerinden  biridir. Oldukça  iştah  açıcı  ve sevilen bir tariftir. Özellikle et yemeklerinin yanına  ve misafir  sofralarına çok yakışıyor.

Lezzetini Hafife Almayalım

Bugün  sizlerle  paylaşmak  istediğim  havuç  tarator  tarifim acil gelen misafirler  için  de kurtarıcı  ve lezzetli  bir meze seçeneğidir. Çünkü  hazırlaması çok kolay ve fazla zaman almıyor. Şunu  da belirtmek  istiyorum kolay kolay dedim diye sakın lezzetini  hafife  almayın. Az yağda  sotelenen havuçlar sarımsaklı  yoğurtla birleşince  harika  bir lezzet çıkıyor  ortaya. Daha önceden  yiyenler  zaten bilirler lezzetini daha fazla anlatmaya gerek yok sanırım. Sıra  geldi havuç  tarator  tarifimin  detaylarına..

Havuç  Tarator İçin  Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • İsteğe  göre iri çekilmiş ceviz
  • pulbiber
  • tuz
Üzeri İçin:
  • toz kırmızı biber
  • sıvıyağ

Havuç Tarator Yapım Aşamaları

  • Havuçları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
  • Rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  • Tavaya sıvıyağı alıyoruz.
  • Havuçları ekleyip orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar  soteliyoruz.
  • Havuçlar pişerken biz de sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip derin bir kasedeki süzme yoğurdumuza ekliyoruz.
  • Ardından tuz ve mayonezi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Havuçları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan havuçları sarımsaklı yoğurda ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre iri çekilmiş cevizlerimiz de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız havuç taratoru servis kabımıza alıyoruz.
  • Bir tavada kızdırdığımız sıvıyağa toz kırmızı biberi ekleyip sos hazırlıyoruz.
  • Sosu da havuç taratorumuzun üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder