Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Toplum olarak kış sebzesi olan karnabaharı pek sevmiyoruz ne yazık ki. Kokusunu saymazsak çok lezzetli bir sebze ama ona karşı bir  ön yargı oluşmuş ne yazık ki. Özellikle çocuklar adını bile duyunca  hiç sevmem demeye başlıyorlar. Biz anneler de çocuklarımızın sevmediği sebzeleri daha cazip kılmak için farklı tarif arayışlarına giriyoruz. Acaba bu sebzeyi nasıl pişirsem sever de yer düşüncesiyle mutfağa giriyoruz çoğu zaman.

İyi Bir Karnabahar Alternatifi

İtiraf edeyim ben de karnabaharı sadece kızartma olarak sevenlerdendim. Beşamel soslu tarifi keşfettikten sonra ikinci bir seçeneğim daha oluştu. zaten fırın yemeklerinin her türlüsünü çok seven biriyim. Fırında taş bile pişse yerim galiba 🙂  Karnabahar da fırında beşamel sosla buluşunca gayet güzel oluyor mutlaka deneyin derim. Eminim siz ve çocuklarınız için iyi bir karnabahar alternatifi olacaktır.  Bu tarifi bile renklendirmek bizim elimizde. Ben bazen kıymalı harç hazırlayıp onu da ekliyorum daha da güzel oluyor. Kıymalı olan tarifimi de daha sonra ayrı olarak paylaşacağım sizinle. Şimdi fırında beşamel soslu karnabahar tarifimle başbaşa bırakıyorum sizi..

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 2 tane havuç
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır

  • Karnabaharımızı küçük çiçekler halinde parçalara ayırıyoruz.
  • Havuçlarımızı da doğruyoruz.
  • Tuzlu suda havuç ve karnabaharımızı  biraz haşlıyoruz.
  • Suya bir dilim limon atıyoruz.
  • Haşlanan karnabahar ve havuçları borcama diziyoruz.
Beşamel sos için
  • Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp eritiyoruz.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip çırpıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alınca tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika kaynatıyoruz.
  • Hazırladığımız beşamel sosu borcamdaki havuç ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Altı kızarsın hamur gibi kalmasın buna dikkat ediyoruz.
  • Pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave ediyoruz.
  • Üzeri kızarınca fırından alıyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder