Meyve Soslu Pamuk Kek

 Meyve Soslu Pamuk Kek
İçine ne koyarsak onun rengine bürünen kek bakalım bugün nasıl gelecek karşımıza diye bi düşünelim. İçinde ne olursa olsun o pamuksu yapısıyla adeta içimizi yumuşatır. Yeri gelir çay keyfimize renk katar yeri gelir açlığımızı bastıran doyumluk bir öğün olur bize. Sevmeyen de yoktur sanırım.

Favori Keklerinize Bir Tarif Daha Eklenecek

  • Hani dedik ya içine ne koyarsak onun rengine bürünür diye ben bugün dışını bürüdüğüm  pamuk kekimle geldim karşınıza. Pandispanya şeklinde pamuk gibi bir kek yaptım önce. Sonra bu pamuk kekimi krema ve meyve sosuyla bütünleştirip harika bir lezzet çıkardım ortaya. Krema da en dikkat ettiğim ve en sevdiğim nokta onun pürüzsüz bir kıvama sahip olmasıdır. İşte tam da böyle yani pürüzsüz bir krema hazırladım. Kekim önce bu kremayla buluştu pamukluğu bir kat daha arttı. Bu kadarla bitmedi tabi sonra da pespembe rengiyle ve kokusuyla beni büyüleyen bir orman meyveli sos hazırladım. Bu sosu da bir güzel kremanın üzerine döktüm. Pamuk kekim önce gelinliğini yani kremasını giydi sonra da makyajını yaptı pembe sosuyla. Eminim siz de aynı hevesle aynı sevgiyle yapacaksınız bu pamuk keki. Tattığınızda ise çoktan sizin favori keklerinizin arasına girmiş olacak. Misafiriniz geldiği zaman hangi kekten yapsamki sorunuza cevap olacak. Çok mu abarttım ne? Yok yok abartmadım gerçekler bunlar. Sözü daha fazla uzatmayım vee tarifime geçeyim.

  • Meyve Soslu Pamuk Kek İçin Gerekli Malzemeler

    Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100gr. erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1Türk kahvesi fincanı un
  • Yarım kutu (100gr) çiğ krema
  • 2 paket vanilin
Üzeri İçin:
  • 1 paket orman meyveli sos

Meyve Soslu Pamuk Kekin Yapılışı

  • Öncelikle yumurtalarımızı ve şekeri derin bir kaseye alıp çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlıyoruz.
  • Yumurtalarımız beyaz köpük halini alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Tereyağı, süt ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Un. vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Bir spatulayla alttan üste dogru hassas bir şekilde karıştırıyoruz.
  • Hamurumuz homojen kıvama gelince yağladığımız kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  • Kalıbımızı 2 sefer tezgaha vurup hava kabarcıkları çıkarıyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Sıra geldi kremamızı hazırlamaya.
  • Süt. şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp karıstırarak 2 dk. daha pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınca  yüz tutmasın diye karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Bu sırada vanilin ve çiğ kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Kremamız oda sıcaklığına gelince soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
  • Kekimiz ve kremamız dinlenirken bütünleşedursunlar biz meyve sosumuzu hazırlayalım.
  • Üzerindeki ölçü ve tarife göre hazır meyve sosumuzu pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Son olarak  kremanın üzerine meyve sosumuzu döküyoruz.
  • Kekimizi en az 2-3 saat dinlendirip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder