Mayasız Hamur Kızartması


Kahvaltımızı  şenlendirecek sıcacık  puf puf  hamur kızartmasına  kim hayır diyebilir ki? Bir de yanında  peynir, zeytin, domates, çikolata varsa tadına doyum olmaz. Bütün aile sıcacık huzur dolu bir sofranın etrafında toplanıp o kahkaha dolu sohbetleriyle yeni güne başlasa ne de güzel olur değil mi? Tüm ailenin bir arada olduğu kahvaltılar bambaşkadır benim için. Yeni güne pozitif başlamanın en güzel sebebidir.

Kahvaltımızı Şenlendirelim

Çocuk  yaşlı  hepimizin  vazgeçemediği  lezzetlerdendir hamur  kızartması. En çok da çocukluğumu  hatırlatır bana. Evi dolduran  mis kokusu, peçeteye  sarıp bayıla  bayıla  yediğim günler. Tabi o zamanların tadı  bambaşkaydı. O çocuk  ruhumu  mutlu  etmeye  yeterdi. Şimdi de aynı mutluluğu oğluma tattırmanın peşindeyim.
Ben hamur kızartmasını genellikle mayalı yapanlardanım aslında. Zamanım kısıtlıysa da acil durum tarifim devreye giriyor. Pratikçe hamurumu yoğurup 5 dakika dinlendirmem yeterli oluyor bu tarifim için. Soğuduğunda bile lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor. İstediğim şekli verip hemen kızgın yağa atıyorum çay demini alana kadar kızarmış oluyorlar. Gelelim bu pratik ve lezzetli tarife.

Mayasız Hamur Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı  yoğurt
  • 2 yemek kaşığı  sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı  kaşığı  tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı  kadar un (3buçuk su bardağı kadar)
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ

Mayasız Hamur Kızartmasının Yapım Aşamaları

  • Un hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayan kıvama gelince yoğurma işlemine son verip 5 dakika dinlendiriyoruz.
  • Tezgahta hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz.
  • Ortalama yarım cm kalınlığında olmalı.
  • Hamurumuza istediğimiz kurabiye kalıbıyla veya bıçakla şekil veriyoruz.
  • Kızdırdığımız yağda hepsini kızartıyoruz.
  • Kızaran hamurlarımızı havlu peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
  • Mutluluk dolu kahvaltılarınız olsun.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder