Kahvaltımızı şenlendirecek sıcacık puf puf hamur kızartmasına kim hayır diyebilir ki? Bir de yanında peynir, zeytin, domates, çikolata varsa tadına doyum olmaz. Bütün aile sıcacık huzur dolu bir sofranın etrafında toplanıp o kahkaha dolu sohbetleriyle yeni güne başlasa ne de güzel olur değil mi? Tüm ailenin bir arada olduğu kahvaltılar bambaşkadır benim için. Yeni güne pozitif başlamanın en güzel sebebidir.
Kahvaltımızı Şenlendirelim
Çocuk yaşlı hepimizin vazgeçemediği lezzetlerdendir hamur kızartması. En çok da çocukluğumu hatırlatır bana. Evi dolduran mis kokusu, peçeteye sarıp bayıla bayıla yediğim günler. Tabi o zamanların tadı bambaşkaydı. O çocuk ruhumu mutlu etmeye yeterdi. Şimdi de aynı mutluluğu oğluma tattırmanın peşindeyim.
Ben hamur kızartmasını genellikle mayalı yapanlardanım aslında. Zamanım kısıtlıysa da acil durum tarifim devreye giriyor. Pratikçe hamurumu yoğurup 5 dakika dinlendirmem yeterli oluyor bu tarifim için. Soğuduğunda bile lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor. İstediğim şekli verip hemen kızgın yağa atıyorum çay demini alana kadar kızarmış oluyorlar. Gelelim bu pratik ve lezzetli tarife.
Mayasız Hamur Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (3buçuk su bardağı kadar)
Kızartmak İçin:
- Sıvıyağ
Mayasız Hamur Kızartmasının Yapım Aşamaları
- Un hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz.
- Hamurumuz ele yapışmayan kıvama gelince yoğurma işlemine son verip 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Tezgahta hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz.
- Ortalama yarım cm kalınlığında olmalı.
- Hamurumuza istediğimiz kurabiye kalıbıyla veya bıçakla şekil veriyoruz.
- Kızdırdığımız yağda hepsini kızartıyoruz.
- Kızaran hamurlarımızı havlu peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
- Mutluluk dolu kahvaltılarınız olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder