Kışlık Kuru Sebzelerimiz
Toplum olarak çok severek yaptığımız kış hazırlıklarından biridir sebzeleri doğrayıp kurutmaktır. Yazın büyük bir gayretle doğrayıp kuruttuğumuz sebzeler kışın kurtarıcımız olurlar.
Tabi onları sorunsuz kurutmak da marifet veya şans işi tabi. Nemli ve soğuk iklimlerde sebze kurutmak başarısızlıkla sonuçlanır.
Kuruttuğumuz sebzeleri de pişirmenin bircok yöntemi var. İster sulu yemek yapın, ister haşlayıp kızartın, ister dolma yapın tercih sizin. tabi bu tarifler yöreden yöreye de farklılıklar gösterebiliyor.
Ben bugün size kışlık kuruları kızartmaktan bahsedeceğim. Kuruların en sevdiğim hali diyebilirim bu kızartma için. Gelelim detaylara..
Kuru Sebze Kızartması Nasıl Yapılır
- Öncelikle biber, patlıcan.kabak,fasulyeden oluşan kurumuş sebzelerimizi yıkıyoruz. Sebzeler ve miktarları için tercih sizin tabiki.
- Kaynayan suya koyup onları haşlıyoruz.
- Haşlanan sebzelerimizi süzgece koyup süzüyoruz.
- Az yağda sebzelerimizi iyice soteliyoruz.
- İçine iki tane de patates kızartınca ayrı bir lezzetli oluyor.
- İsteğe göre domates sosu da ekleyebilirsiniz.
- Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Servis tabağına aldığımız kızartmamızın üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ilave ediyoruz.
- Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder