Patates Kızartması
Patates kızartması deyip geçmeyelim lütfen. Her tarifin olduğu gibi onun da kendine göre incelikleri ve farklı tarifleri var. Biz de bu farklılıkları deneyerek keşfediyoruz tabi.
Çıtır Patates Kızartması Sevmeyen Yoktur
Patates kızartması sevmeyen insan yoktur sanırım. Özellikle pazar kahvaltılarımızın olmazsa olmazıdır değil mi? Patates kızartması sevenlerin en önemli ortak noktası da patateslerin en çıtır halinin verdiği mutluluktur sanırım. O çıtırlık kaybolmasın diye sıcak sıcak yemek için acele etmezmiyiz? Annem hala sofraya oturmayınca kızar “Hadi patasler soğumadan gelin yoksa lastik gibi olacak” diye. Şimdi size vereceğim tarif tam da bu soruna çözüm niteliğinde. Patatesin lezzetini iki katına çıkaran, soğuduğunda bile kaybolmayan bir çıtırlık öneriyorum sizlere. Özellikle de çocuklarınız çok sevecek bu tarifimi.
Yeri gelecek etli tavuklu menülerinizde kurtarıcı arkadaş olacak, yeri gelecek kahvaltılarınızı şenlendirecek bir çıtır patates tarifiyle geldim sizlere.
Mısırunlu Çıtır Patates
Malzemeler:
- 3-4 tane patates
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı mısırunu
- Yarım paket kabartma tozu
- İsteğe göre baharat
Mısırunlu Çıtır Patates Kızartmasının Yapılışı:
- Öncelikle patateslerimizi soyup doğruyoruz.
- Nişastası aksın diye suya ıslıyoruz.
- Bir kasede un, mısırunu, kabartma tozu ve arzu edersek baharatları karıştırıyoruz.
- Suyunu süzdüğümüz patateslerimizi havlu peçeteyle kuruluyoruz.
- Unlu karışımı patateslerin üzerine ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Diğer taraftan kızartma tenceremizde sıvıyağı kızdırıyoruz. Tabi kızartma işlemini varsa actifry fritözünüzde de yapabilirsiniz.
- Kızan yağa patateslerimizi ilave edip kızarmaya bırakıyoruz.
- Kızaran patateslerimizi fazla yağını çeksin diye havlu peçete serdiğimiz servis kabına koyuyoruz.
- Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder