Sodalı Zebra Kek


Şüphesiz ki kekin her türlüsünü  çok seviyoruz. Çeşit de oldukça fazla tabiki. İçine ne koyarsak onun adını onun tadını alıyor. Gelin bugün ki kekimize de soda yani madensuyu koyalım. Hemencecik bayatlamasın ve puf puf olsun. İçine aroma olarak da ister kakao koyun ister meyve parçaları ister damla çikolata. Burda kullandığımız soda sadece süt veya yoğurt yerine kullandığımız bir alternatif. Ben bugün hamurun yarısını kakaolu yapıp zebra deseni verdim. O yüzden kekimin adı da sodalı zebra kek oldu.

Soda Sayesinde Bayatlamayan Kek

Sodalı zebra kek hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle yiyenlerden tam not almayı başarıyor her seferinde. Ben bu keki bu sefer annem için yaptım ve o da çok severek yedi. Lezzetini hazır keklere benzetti ve ertesi güne daha da güzel bir tat aldığını söyledi. Çayın yanında canınız kek yemek istedi ama evde süt yok mu hiç sorun değil. Napıyoruz sütün yerine bir şişe maden suyu koyuyoruz. Bi taraftan çayınız demlenedursun siz bir çırpıda sodalı zebra kekinizi hazırlayın. İnanın hiçbir zahmeti yok. Üstelik fazla zaman da almıyor. Canınız istesin yeterki yapması çok kolay. Hatta yapıp yarısını buzluğa atın acil gelen misafir için çıkarın buzluktan. Lezzetini ve tazeliğini koruduğunu göreceksiniz.  Gelelim bu kolay ve lezzetli sodalı zebra kekin tarifine.

Sodalı Zebra Kek İçin Gerekli Malzemeler ( küçük boy yuvarlak borcam ölçüsü)

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Sodalı Zebra Kekin Yapılışı

  • Yumurtalar ve şekeri çırpma kabına alıp çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Yumurtalar beyazlayınca  sıvıyağ ve maden suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kabartma tozu vanilin ve unu eleyerek ekliyoruz.
  • Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hamuru ikiye ayırıyoruz.
  • Bir kısmını sade bırakıp diğer kısmına 1 yemek kaşığı su ve kakao ekleyip çırpıyoruz.
  • Küçük boy yuvarlak borcamı yağlıyoruz.
  • Borcamın ortasından başlayarak iki kaşık sade hamur döküyoruz.
  • Sade hamurun tam ortasına da kakaolu hamur döküyoruz.
  • Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Borcamı iki sefer tezgaha vurup hava kabarcıkları çıkarıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan kekimizi ince pizza dilimleri şeklinde dilimliyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder