Ayıcıklı Kurabiye


Tatlısı tuzlusu birbirinden farklı ve güzel çeşitleri vardır kurabiyenin. Ama hangisinden ısırırsak ısıralım ağızımızda dağılıverir hemen. Çocukluğumdan bu güne kurabiye kokusu benim vazgeçilmezlerimden birisidir. Çay veya kahvenin yanında olmazsa olmazımdır adeta. Bu konuda yalnız olmadığımı düşünüyorum tabi.

Minikler İçin Kurabiye Etkinliği

Kurabiyeler yalnız büyüklerin değil küçüklerin de tutkusudur. tabi biz anneler kuzucuklarımız için o kurabiye hamurlarını şekilden şekile sokarız. Kuzucuklarımız her seferinde ayrı bir mutlulukla ayrı bir heyecanla yesinler diye. Hatta kurabiyelerimizi kuzucuklarımızla  yapmak en güzel etkinliklerden birisidir. Mesela biz bugün oğlumla hem çok eğlendik hem de çok tatlı neşeli kurabiyeler yani ayıcıklı kurabiyeler yaptık. Çocukları mutlu edebilmek bu kadar kolay işte. Gelin siz de bugün tarifi not alın başka birgün de siz yapın neşeli kurabiyelerinizi. Gelelim ayıcıklı kurabiyelerin tarifine.

Ayıcıklı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket (125 gr.) tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Hamurun bir kısmında kullanmak için kakao
  • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı kadar)
  • Bonibon
  • Damla çikolata

Ayıcıklı Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Margarin, sıvıyağ ve yumurtayı yoğurma kabına alıyoruz.
  • Elimizle mıncıklayarak onları iyice birbirine karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Unu kontrollü ve eleyerek eklemeyi unutmuyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üçte birini ayırıp ona kakao ekleyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
  • İki renkteki hamurumuz da hazır olduğuna göre şekil vermeye geçebiliriz.
  • Önce sade olan hamurumuzu düz bir zeminde yarım cm. kalınlığında oklavayla açıyoruz.
  • Bir çay bardağı veya kalıp yardımıyla daireler kesiyoruz.
  • Hazırladığımız daireleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
  • Sıra geldi kakaolu hamurumuzla olan kısma.
  • Kakaolu hamurumuzu da yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  • Bir küçük daire kalıbıyla veya ruj kapağıyla minik daireler elde ediyoruz.
  • Sade hamurlu olan büyük dairemizin üst kısmına sağlı sollu olacak şekilde bu minik dairelerden koyarak kulakları yapıştırıyoruz.
  • Hemen kulakların alt kısmına yine sağlı sollu şekilde damla çikolataları koyarak gözleri yapıyoruz.
  • Gözlerin de altına  kakaolu küçük dairenin birini parmağımızla hafif açtıktan sonra yapıştırıyoruz.
  • En son koyduğumuz kakaolu hamurun tam ortasına da bir tane bonibon koyarak ağız kısmını tamamlıyoruz.
  • Aynı işlemi hamurumuzun tamamına uyguluyoruz.
  • Şekil verme işlemi tamamlanan ayıcıklı kurabiyelerimizi 180 derece ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Şimdiden afiyet olsun..
 
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder