Tencerede Sünger Kekim

Tenceremde Nefis Bir Kek Var  


Bütün tariflere uyabilen,bütün kalıplara girebilen mutfağımızın en sevilen tarifidir çikolatalısından limonlusuna, havuçlu tarçınlısından ıslağına her türlüsü yapılabilen kek
Çünkü sen ne istersen odur kek. Onu neli yapmak istersen yapabilir, nasıl şekillendirmek istersen şekillendirebilirsin.
Dilersen taze meyvelerle taçlandırırsın onu, dilersen kuru yemişlerin enfes lezzetiyle ya da o elinden düşürmediğin kahve ya da çikolatayla. Anne elinden yemeye alışık olduğumuz sade kekler vardır bir de. İçinde bolca sevgi ve emek bulunan… İşte o, birtanedir.
Keki bu kadar çok severken onu biraz daha yakından tanımanın vakti gelmedi mi sizce de? En sadesinden en şatafatlısına bir kek nedir, nasıl yapılır, onu kabartmanın püf noktaları nelerdir öğrenelim hep birlikte. Sonra da nefis tarifler içinden dilediğimizi seçip doğru mutfağa… 


TENCEREDE SÜNGER KEKİM
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilin
  • Fındık parçaları
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
TENCEREDE SÜNGER KEK YAPILIŞI.

  • Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip cirparak kek hamurunuzu hazırlayın.
  • Yağlanmış en küçük boy borcaminiza hamuru dökün.
  • Borcamı bir tencereye oturtun.
  • Hamurun hizasına gelecek şekilde tencereye su doldurun.
  • Temiz bir bezi suya batırıp iyice sıktıktan sonra tencerenin üzerine örtün.
  • Tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
  • Buharda pistigi icin puf puf yumuşacık bir kek elde edeceksiniz.
  • Arzu ederseniz üzerine çikolata sosu dökün.
    Afiyet olsun 😉  





Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder