Patlıcan Kebabı


Patlıcan kebabı, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait olan ve özellikle yaz aylarında tüketilen bir kebap türüdür. Hem pratik hem lezzetli hem de şık görünümlü bir ana yemek isteyenlerin ilk seçenekleri arasında yer alabilir.

Misafir Masalarımıza Yakışan Bir  Yemek

Ben ilk patlıcan kebabımı sevgili arkadaşım Ceren sayesinde yapmıştım.  O kadar güzel görünüyordu ki onun yaptığı patlıcan kebabı bir an önce denemek istedim bu tarifi. Hatta ben adına Ceren’in Antep Kebabı diyorum ve her seferinde kulaklarını çınlatıyorum. Patlıcan sevenlerin çok sevip doya doya yiyeceği bir tarif bu. Üstelik hiçbir zorluğu da yok.  Özellikle de özenle hazırlanmış misafir masalarımıza çok yakışıyor.  Mutlaka deneyin derim yani. Püf noktası ise çok iyi pişmesi bence. Çünkü toplum olarak patlıcanın bol yağ ile buluştuğu yemekleri daha çok tercih ediyoruz ve bu tarz yemeklerdeki patlıcan az piştiği zaman bizi tatmin etmiyor. Siz siz olun iyi pişirin derim.  Sıra geldi bu pratik ve lezzetli tarifi sizinle paylaşmaya.

Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 tane patlıcan
  • Sıvıyağ
  • 2 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane soğan
  • 1 tane patates
Köftesi İçin:
  • Yarım kilo kadar kıyma
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber

Patlıcan Kebabı Nasıl Hazırlanır

  • Patlıcanları yıkayıp iki parmak kalınlığında doğruyoruz.
  • Doğradığımız patlıcanların acısı çıksın diye tuzlu suya ıslıyoruz.
  • Bu sırada köftelerimizi hazırlıyoruz.
  • Biber, sarımsak ve domatesi robottan geçirip  derin bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine kıyma ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp yassılıyoruz.
  • Suyunu iyice süzdüğümüz patlıcanlarımızı tuzluyoruz.
  • Yağladığımız borcamın kenarına bir patlıcan bir köfte olacak şekilde hepsini diziyoruz.
  • Patlıcanların üzerine fırçayla sıvıyağ sürüyoruz.
  • Ortada kalan boşluğa da patates, soğan, domates ve biberleri iri iri doğrayıp koyuyoruz.
  • Tuz ve isteğe göre pul biber ekliyoruz.
  • 200 derece ısıttığımız fırında ilk 30 dakika üzerini alüminyum folyoyla kapatıp pişiriyoruz.
  • Sonra folyoyu çıkarıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder