Zebra Kurabiye

Kurabiye yemeyi ve birbirinden farklı kurabiyeler yapmayı sevenler için yeni bir önerim var. Bugünki kurabiyem de adını şeklinden alanlardan ve ağızda dağılıp sizi cezbedenlerden. Hele bir de hamurla uğraşıp yeni şekiller vermeyi seviyorsanız işte tam da bu tarif size göre. Hem deşarj olun hem de lezzetli kurabiyelere sahip olun.

Sadece Yerken Değil Yaparken de Keyif Veriyor

Biz bugün kurabiye canavarı oğlumla hem eğlendik hem de  ağzımızı tatlandırdık. Bilirsiniz hamur çocukların ilgisini oldukça fazla çeker. Hiç çekinmeyin onların o pamuk ellerini hamura sokmalarından. Buna gönül rahatlığıyla izin verin. Çünkü nasıl biz emek verdiklerimizi daha değerli kılıyorsak onlar için de aynı şey geçerli. Verin ellerine hamuru mıncıklayıp dursunlar. Benim oğlum hayvanları çok sevdiği için zebra kurabiyeyi ayrı bir keyifle yaptı. Beraber hamurunu yoğurduk sonra şeklini verip fırına gönderdik. Tabi pişerken sabırsızlanmadı değil. Pişince de anne oğul meyve çayımızla ve zebra kurabiyelerimizle keyif yaptık. Siz de en sevdikleriniz için yapın ağızda dağılan zebra kurabiyelerinizi. Ben şeklini verirken kısacık bir video çektim sizin için umarım beğenirsiniz.

Zebra Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kakao

Zebra Kurabiyenin Yapım Aşamaları

  • Margarin, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp yoğurma kabına alıyoruz.
  • Nişasta, kabartma tozu vanilin ve 2 su bardağı unu eleyerek ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kalan 1 su bardağı unumuzu da kontrollü olarak ekliyoruz.
  • Hamur tam kıvam almadan çeyreğini ayırıp ona da kakao ekleyip yoğuruyoruz.
  • Sade olan hamurumuzu da ele yapışmayan kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Sıra geldi zebra kurabiyelerimize şekil vermeye.
  • Sade hamurumuzun tamamını bir merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  • Kakaolu hamurumuzdan da parçalar koparıp iki elimizin arasında uzunbir şeklinde yuvarlıyoruz.
  • Hazırladığımız kakaolu hamurları sade hamurumuzun üzerine yatay olarak aralıklı şekilde dizip tekrar açıyoruz.
  • Hamurun üzeri pürüzsüz hale gelecek yani.
  • Sonra da herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekil veriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerimizi afiyetle yiyoruz.



Zebra Kek Tarifimin Videosu
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder