Pudingli Kurabiye


Ağızda dağılan ve tadına doyulmayan bir kurabiye tarifim daha var size. Bu tarifimin adı pudingli kurabiye. İstediğiniz aromadaki toz pudingi kurabiye hamuruna koymak hiç aklınıza geldi mi bilmiyorum ama şu dakikadan sonra gelsin. Çünkü bu kurabiye toz puding sayesinde harika biz lezzete bürünüyor. Muzlu pudingle yaptığınız zaman evi muz kokusu, çilekli yaptığınız zaman evi çilek kokusu sarıyor. Siz çocuğunuz hangisini seviyorsa onunla deneyin tabi. Benim tercihim çikolatalı bademli pudingden yana oluyor genellikle. Eminim bu güzel tarifi yaptıktan sonra tüm aromalarla deneyeceksiniz. Kahvemi çayımı kurabiyesiz içemem diyenler için en güzel kurabiye tariflerinden biri olan pudingli Kurabiye tarifime buyrun.



Pudingli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket toz puding (kakaolu badem parçacıklı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiğince un

Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına yumurta ve pudingi alıp 5 dakika çırpıyoruz.
  • Margarin, sıvıyağ, pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • 3 su bardağı unu önden ekliyoruz kalanı da konrollü olarak azar azar ekliyoruz.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
  • Tezgahta hamurumuzu yarım cm. kalıngında açıp kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca afiyetle yiyoruz.
  • Kurabiyelerinizin bir kısmını saklama kabıyla buzluğa atıp arzu ettiğiniz zaman çıkarabilirsiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder