Çikolata Soslu Kek


Hem kek sevenler hem de çikolata sevenler için harika bir kek tarifim var bugün. Puf puf kakaolu kekimizi muhteşem bir çikolata sosuyla buluşturuyoruz. Adeta çikolatalı bir lezzet bombası çıkıyor ortaya. Çikolatamız bol ama yağ oranımız yok denecek kadar az. Kısacası tahmin ettiğiniz kadar kalori yüklü değil.

Çikolata Sevenlerin Bayılacağı Nefis Bir Kek

Az yağlı hatta içinde hiç yağ bulunmayan pandispanya tarzı kekler daha da puf puf ve daha hafif oluyor. Ben de bugün aynen böyle bir kek yaptım. Önce soğuk sütle ıslattım sonra kendi hazırladığım harika çikolata sosumla buluşturdum. Bu çikolata sosumu denediğinizde eminim çok seveceksiniz ve istediğiniz tariflerde de kullanacaksınız. Hatta hazır çikolata sosu almaya da son verebilirsiniz. İşte bu çikolata sosum sayesinde kakaolu puf kekim harika bir lezzete bürünüyor. Çikolatalı kek seven kuzucuklarınız için de çok iyi bir tercih olan kekimizi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Sabırsızlananlar taze taze tüketebilirler ama ben biraz dinlenmesinden yanayım. Çünkü bu tarz kekler dinlendikçe daha da lezzetleniyor. Çikolata sevenlerin bayılacağı nefis kekimin tarifini not almayı unutmayın.


Çikolata Soslu Kek Tarifim İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
Keki Islatmak İçin:
  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt

Çikolata Soslu Kekin Yapım Aşamaları

  • Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıyoruz.
  • Şeker iyice eriyene kadar çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Süt, sıvıyağ ve  kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Yağladığımız yuvarlak borcama kek hamurumuzu döküyoruz.
  • Tezgaha borcamı iki sefer vurup hava kabarcıklarını çıkarıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Özellikle ilk  20 dakika fırının kapağını açmamaya özen gösteriyoruz.
  • Fırınınızın dakika ayarı varsa kapağını hiç açmadan pişirmeniz daha makbul olur.
  • Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Kekimiz fırından çıktıktan sonra kürdanla deliyoruz.
  • 5 dakika sonra kaşıkla her yeri orantılı ıslanacak şekilde sütümüzü döküyoruz.
  • Kekimiz oda sıcaklığına gelince soğuyan çikolata sosumuzu döküyoruz.
  • Dilimlediğimiz çikolata soslu kekimizi  en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder