Lokmacık Kurabiyeler


Kahve keyiflerim kurabiyesiz olmaz diyenler için yeni bir kurabiye tarifim var. Eminim sizin de ilginizi çekecek ve deneyeceksiniz. Çünkü hem çok zahmetsiz hem de çok lezzetli. Özellikle kahve yanında çok güzel bir ikram.

Ağızda Dağılan Minik Lezzetler

Kibar şekillerine istinaden verdim bu ismi de. Tam da bir lokmalık olan kurabiyeler ağızda da dağılıyor ve yedikçe yiyesiniz geliyor. Film mi izliyorsunuz doldurun bir tabağa alın yanınıza ve atın arada bir ağzınıza. Tazeliğini de  koruduğundan hiç şüpheniz olmasın. Doldurun bir saklama kabı veya kavanoza orda taptaze kalsınlar. Çat kapı kahveye gelen misafirlerinize hazır da bir ikramlığınız bulunmuş olsun. Bakmayın öyle minnak minnak oluşlarına şekil vermesi oldukça kolay. Hamurunuzun kıvamında sorun olmazsa aldığınız parçaları yuvarlayıp hemen şekil vermeniz mümkün. Üzerlerini de bir damla çikolatayla taçlandırın gerisi fırına kalsın. İşte bu kadar kolay..  En çok da bu kurabiyelerin bereketini seviyorum ben. Ne kadar yersen ye bitmiyor sanki. Şimdi buyrun ağızda dağılan lokmacık kurabiyelerimin tarifine.

Lokmacık Kurabiyeler İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar)

Lokmacık Kurabiyeler Nasıl Yapılır

  • Margarin, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edince şekil vermeye geçiyoruz.
  • Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
  • Kurabiyelerin her birine birer tane damla çikolata batırıyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktığında rengi beyaz görünen kurabiyelerinizin pişmediğini düşünmeyin 5 dakika sonra  içlerini çekecekler.
  • Soğuyan kurabiyelerinizi  afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Saklama kabı veya cam kavanozda muhafaza etmeyi unutmayın.
 
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder