Hindistan Cevizli Kurabiye


Hindistan cevizinin o muhteşem aromasını ağızda dağılan mis kurabiyelerime verdim ben bugün. Ben ki hindistan cevizinin kokusuna bile bayılanlardanım. Birçok keke, tatlıya ve kura biyeye oldukça fazla yakıştığını düşünüyorum. Eminim benimle aynı fikirde olanların sayısı da oldukça fazladır.

Çayınız Demlenene Kadar Kurabiyeleriniz Hazır

Hem zahmetsiz, hem pratik hem de çok lezzetli bir tariftir hindistan cevizli kurabiye. Nasıl kolay olmasın?  5 dakikada yumuşacık bir hamur yoğurup yine 5 dakikada yuvarlıyoruz. Sonrası hoop hindistan cevizi. Hepimizin bildiği gibi kurabiyelerin fırın yolculuğu da oldukça kısa sürüyor zaten. Yani lafın özü çayınız demlenene kadar siz harika bir hindistan cevizli kurabiyeye sahip olabilirsiniz.  Tercihe göre hamuruna kakao da ekleyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet katıyor. Kahve yanına aldığımız lokumlara filan hiç gerek yok benden size tavsiye bu kadar zahmetsiz olan tarifleri yapmaktan kaçınmayın. Emin olun yemesi kadar hazırlaması da oldukça keyifli.

Kurabiyeler Pişerken Neden Yayılır?

Takipçilerimin kurabiyelerle ilgili bana en çok sordukları soruya da değinmek istiyorum. Neden kurabiyelerim pişerken yayılıyor? Neden mi hemen söyleyim size. Bu sorunun ilk muhattabı tabiki de fırın. Her kurabiye tarifimde belirttiğim gibi fırınınızı mutlaka önceden 180 derece ısıtın. Soğuk veya ılık fırına kesinlikle kurabiye koymayın. Kurabiyeler yağlı hamura sahip oldukları için ısıyı görünce kendilerini bırakırlar. Tek etken fırın ısısı değil tabi. Hamurun kıvamı yani un miktarı da çok önemli. Un oranı az olan kurabiyeler de pişerken yayılırlar. Aslında un ölçüsü vermeyi çok sevmesem de tariflerimde ortalama bir un ölçüsü veriyorum. Mesela yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ içeren kurabiye hamurları ortalama 3 su bardağı un alırlar. Siz 2 su bardağı unu direk ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan 1 su bardağı unu da kontrollü olarak azar azar ekleyin. Hamurunuz ele yapışmayan kıvam aldığında olay bitmiş demektir. Şimdi  sıra geldi hindistan cevizli kurabiyelerimin tarifini vermeye.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifim İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta (akı üzerine)
  • 125 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Öncelikle yumurtanın sarısı ve akını ayırıyoruz.
  • Yoğurma kabımıza yumurta sarısı, margarin, sıvıyağ, pudra şekerini alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hindistan cevizinin yarısını da ekliyoruz.
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayan kıvam aldığında yoğurma işlemine son veriyoruz.
  • Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığığımız her bir kurabiyeyi elimizle biraz yassılayıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıyoruz.
  • Hazırladığımız kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerimizi afiyetle yiyoruz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder