Haşhaşlı Tarak Poğaça



Pofuduk poğaçalarınızın arasına yeni bir tarif geliyor hazır olun. Hamuru benim çoğunlukla kullandığım bir tarif. Bu tarif içindeki soda sayesinde kolay kolay  bayatlamıyor. Ben haşhaşı çok seven biri olarak bugün haşhaşlı yapmayı tercih ettim. Eğer siz de haşhaşı seviyorsanız eminim siz de çok seveceksiniz. Şeklini vermek zahmetli gibi görünse de aksine hiç de öyle değil. Oldukça kolay yapılıyor şekli. Görüntü olarak da gayet güzel ve farklı oluyor. Şimdi buyrun haşhaşlı tarak poğaça tarifimin detaylarına.


Haşhaşlı Tarak Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı)
Arası İçin:
  • Sıvıyağ
  • Haşhaş ezmesi

Haşhaşlı Tarak Poğaça Nasıl Yapılır

  • Ilıttığımız süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp 2 dakika karıştırıyoruz.
  • Yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuzu da ekliyoruz
  • 6 su bardağı unu eleyerek ekliyoruz ve hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü olarak un ekliyoruz.
  • Hamurumuzu yoğurma işlemi tamamlanınca yarım saat mayalandırıyoruz.
  • Bu sırada haşhaş ezmesini bir kasede sıvıyağ ile açıp hazırlıyoruz.
  • Şekil vermeye önce hamurun tamamını bezeleyerek başlıyoruz.
  • Her bir bezeyi elimizle açıyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız haşhaş ezmesinden sürüyoruz.
  • Uç kısmını bir meyve bıçağıyla 1er cm. aralıklarla kesiyoruz.
  • Kesik olmayan taraftan başlayarak rulo halinde sarıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine haşhaşlı tarak poğaçalarımızı diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan poğaçalarımızı afiyetle yiyoruz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder