Kırmızı Pancar Turşusu

 Yaradanın bize verdiği en güzel en şifalı nimetlerden biridir kırmızı pancar. Sağlığa son derece faydalı olan kırmızı pancar ülkemizde de oldukça fazla üretilen bir sebzedir. Kimi zaman yemek olarak kimi zaman turşu olarak kimi zaman meze olarak gelir  sofralarımıza.

Kırmızı Pancarın Faydaları

Önce rengiyle bizleri kendine hayran bırakan kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmez. Ama ben bir kısmından bahsetmek istiyorum bugün size. Kırmızı renkli tüm besinlerin olduğu gibi kırmızı pancarın da kansere ve kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir  özelliği vardır. Birçok besinde bulunmayan, hücreleri,enzim ve proteinleri koruyan bir madde içerir. Bu maddenin kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici ve iç organları koruyucu etkisi vardır. Kanın temizlenmesini sağlar ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Yoğun lif, C vitamini, potasyum, folik asit ve B vitamini içerir. Tabiki tüm besinleri olduğu gibi kırmızı pancarı da doğru oranda tüketmek gerekir. Ben kırmızı pancarı sadece restoranlarda önümüze gelen turşularla bilirdim ama Muğla’da keşfettim onun lezzetli tariflerini. Ee faydalarını da öğrenince kendime yeni tarifler ürettim tabi. Hele ki  turşusu evimizin olmazsa olmazı oldu. Et yemeklerinin yanına ve balık sofralarına en yakışan  tatlardan biri oldu. Üstelik hazırlaması çok zahmetsiz ve kısa sürede yenecek kıvama geliyor. Turşumuzu kurduktan bir hafta sonra afiyetle yiyebiliyoruz. Lezzeti garantili olan kırmızı pancar tarifime buyrun.

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifim İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kg. kırmızı pancar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • 2 adet cin biber
  • Küçük bir baş sarımsak
  • Su
  • 1-2 dilim limon

Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Hazırlanır

  • Pancarları soyup iri parçalar halinde doğruyoruz.
  • Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyip düdüklü tencerede 15-20 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız pancarları  ve suyunu soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan pancarları turşumuzu kuracağımız kaba dolduruyoruz.
  • Aralarına soyduğumuz sarımsakları ve cin biberleri atıyoruz.
  • Sirkeli karışımı ve pancarları haşladığımız suyu üzerine döküyoruz.
  • Üzerine  bir iki dilim limon koyup kapağını kapatıyoruz.
  • 1 hafta sonra kırmızı pancar turşumuzu afiyetle yiyoruz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder