Kuru Meyveli Kek

Hem eyve hem de kek sevenler doğru yerdesiniz hiç merak etmeyin. Çünkü bugün kuru meyveli kek tarifimle geldim size. Fırından yeni çıkan  pamuk gibi kekinizi yerken meyveye de doyacaksınız. Birbirinden renkli ve lezzetli meyvelerinizin kekinizin lezzetini iki katına çıkaracağından hiç şüpheniz olmasın. Meyvelerin de kekin de size vereceği lezzeti anlatmaya gerek yok zaten.

Rengarenk Meyveler Kekinizi Şenlendirsin

Bana dün tazekuru.com dan birbirinden güzel kuru meyveler geldi. Aklıma ilk gelen onlarla harika bir meyveli kek yapmak oldu. Son derece özenle doğranıp kurutulan şeftali, elma, vişne, hurma ve çileği harmanlayıp 5 dakika kadar kaynattım ve kekimin üzerine dizdim. Siz isteğe göre hiç haşlamadan da kek hamurunuzun içine de karıştırabilirsiniz. Meyvelerin dibe çökmemesi için meyveleri hamura eklemeden önce unlamanızı tavsiye ediyorum. Ben kekime hafif ıslaklık katması ve görseli için haşladıktan sonra üzerine dizmeyi tercih ettim.  Önemli bir nokta da kullandığımız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması. Bu tarif için hazır aldığınız kuru meyveleri kullanabileceğiniz gibi yazın kendi kuruttuğunuz meyveleri de kullanmanız mümkün. İçine isteğe göre iri çekilmiş fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz. Bu da kuru meyveli kekinize ayrı bir lezzet katacaktır. Misafirlerimizle beraber çok severek yediğimiz kuru meyveli kek tarifime buyrun.

Kuru Meyveli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr. erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • İsteğe göre kuru meyveler ( şeftali, elma, çilek,vişne vs.)

Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır

  • Öncelikle kuru meyvelerimizi 1 su bardağı suyla 5 dakika haşlıyoruz.
  • Haşlanan meyvelerin suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimiz için yumurtalar ve şekeri çıpma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Tereyağı, süt ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  • Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hassas bir şekilde karıştırıyoruz.
  • Hamurumuz homojen bir kıvam alınca yağladığımız küçük boy yuvarlak  borcama döküyoruz.
  • Üzerine soğuyan meyvelerimizi diziyoruz ve üzerlerine  toz şeker serpiyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Soğuyan kekimizi dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.


 Kuru meyveli kek tarifimin kısa videosunu da buradan izleyebilirsiniz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder