Meyveli Parfe


Sıcak yaz günlerinden kalma bir tatlı tarifim var bugün.  Genel adıyla bakacak olursak tatlımızın adı parfe. Dondurulmuş bir tatlı olan parfeye istediğimiz malzemeyi koyarak ona istediğimiz malzemeyi koyup, onu lezzete bürüyebiliriz.  Ben genelde meyveli ve bol çikolatalısını tercih ediyorum.

İçimizi Serinleten Bir Tatlı

Ne zaman evde kararmaya yüz tutan muzlarım olsa onlarla parfe yapıp buzluğa atarım. Buzluğun  bi kenarında  acil gelen misafirim veya aniden gelen tatlı krizim için hazır bir tatlım bulunur. Parfeyi özellikle o sımcıcak yaz güzlerinde tercih ediyorum. Adeta içimizi serinletiyor.  İçerisinde bulunan rengarenk meyveler de ayrı bir enerji veriyor insana. Başta belirttiğim gibi içerisine evde bulunan istediğiniz meyveyi doğrayıp koyun. Ben özellikle muz ve çilek tercih edenlerdenim. Bu yazıyı okuyan herkese tavsiyem evinizde her zaman bulunan malzemelerle parfenizi yapıp buzluğa atın. Bilin ki kenarda bir tatlınız var. Yapımı da oldukça pratik olan bu tatlımızın lezzetini de hafife almayın. Oldukça hafif ve lezzetli oluyor ve yiyen herkesin beğenisini alıyor.  Şimdi sıra geldi her zaman kullandığım ölçülerimle yaptığım meyveli parfemin tarifini vermeye.

Meyveli Parfe İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade petibör bisküvi
  • 15-20 adet çilek
  • 2 adet muz
  • 6 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz

Meyveli Parfenin Yapım Aşamaları

  • Öncelikle çileklerimizi güzelce yıkayıp iri iri doğruyoruz.
  • Kabuğunu soyduğumuz muzu küp küp doğruyoruz.
  • Derin bir kaseye krem şanti ve sütü alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz.
  • İri iri kırdığımız bisküvileri ekliyoruz.
  • Çilek, muz, damla çikolata ve cevizi ilave edip  bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Baton kek kalıbımızı streç filmle kaplıyoruz.
  • İçine parfemizin karışımızı doldurup düzlüyoruz.
  • Streç filmle parfemizin üzerini de iyice kapatıp buzluğa atıyoruz.
  • Buzlukta bekleyip donan parfemizi servisten 15 dakika önce çıkarıyoruz.
  • Dilimleyip servis ediyoruz.
  • İsteğe göre üzerine meyveli sos döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder