Merhaba arkadaşlar yine bir patates alternatifiyle geldim aranıza. Hem de sarımsaklı yoğurtla buluşanından. Her zaman söylediğim gibi patatesli tarifler kurtarıcı niteliği taşır. Hem doyumluk hem de lezzetlidir kendileri değil mi? Gelin bugün de farklı bir şekil verelim patates püremize. Kişiye özel kibarcık porsiyonlar olsun.
Minik Sunum Sevenler İçin
Yoğurtlu patates çanakları en güzel patates aperatiflerinden biridir. Bu tarz minik sunumları çok seviyorum ben. Hem daha bereketli oluyorlar hem de görsel olarak insanı cezbediyorlar.Lezzeti ayrı bir konu zaten. Diyelimki yarın misafiriniz gelecek ve siz önden hazırlık yapmak istiyorsunuz. Patates çanaklarınızı hazırlayıp bir borcama dizin ve üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyun. Ertesi gün dolaptan çıkarıp sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Patates çanaklarınız oda sıcaklığına geldiği zaman yoğurtlarını ekleyip sunuma hazırlayın. İşte bu kadar kolay bir ikram. Yoğurt konusuna gelince özellikle süzme yoğurt kullanmanızı tavsiye ediyorum sonradan sulanmaması için. Şimdi gelelim bu minik sunumlu patateslerin detaylı tarifine.
Yoğurtlu Patates Çanakları İçin Gerekli Malzemeler
- Ortalama 5-6 tane patates (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Bir kase süzme yoğurt
- 1 diş dövülmüş sarımsak
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- toz kırmızı biber
Yoğurtlu Patates Çanaklarının Yapım Aşamaları
- Patateslerimizi kabuklu şekilde düdüklü tencerede haşlıyoruz.
- Piştikten sonra soyup çatalla veya eziciyle eziyoruz.
- Maydanozu doğrayıp ekliyoruz.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Patates püremizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Sonra parmağımızla içlerini oyuyoruz.
- Aynı işlemi patatesin tamamına uyguluyoruz.
- Dövülmüş sarımsağı ve tuzu süzme yoğurdumuza ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Hazırladığımız patates çanaklarımızın içlerini sarımsaklı yoğurtla dolduruyoruz.
- Bir tavada kızdırdığımız sıvıyağa toz kırmızı biberi ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos oda sıcaklığına gelince patates çanaklarımızın üzerlerine azar azar döküyoruz.
- Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder