Meyveli Yaş Pasta

 Merhaba Arkadaşlar hadi gelin bugün sizinle bol meyveli bir yaş pasta yapalım ne dersiniz?  En başta zahmetli olduğunu ve yapamayacağınızı düşünebilirsiniz ama  hiç sorun değil. O kadar keyifli ve sorunsuz yapacaksınız ki buna siz bile şaşıracaksınız.

Canınız Pasta Yemek İstesin Yeterki

Yaş pasta yemek için veya mum üflemek için illa doğum günü kutlamak gerekmiyor değil mi? Önemli olan canınızın istemesi. Hele ki sevdiklerinizle yediğiniz pastanın lezzetine paha biçilemez. Yaş pastaların pandispanyası en önemli kısmıdır. Onun istenilen şekilde kabarması ve pürüzsüz olması gerekiyor. Bunun için de yumurta ve şekeri çırpma kısmı çok önemlidir. Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak en önemli noktalardan biridir. Kabaran yumurtaları da söndürmemeye dikkat etmemiz gerekir. Eğer un miktarı az olursa da kek sonradan sönecektir o yüzden un oranına da çok dikkat etmek gerekiyor. Pişirme kısmına gelecek olursak ben düşük ısıda içini çeke çeke pişmesinden yanayım. Güzel de bir pastacı kreması hazırlarsanız olur size 10 numara 5 yıldız bir pasta. Özellikle çocuklar bayılıyor bu pastaya. Gelelim tüm detaylarıyla ve püf noktalarıyla meyveli yaş pasta tarifime.

Meyveli Yaş Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Pandispanyası İçin:
  • 3 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı ılık su
  • Vanilin
  • Bir çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
Arası İçin:
  • İsteğe göre meyve dilimleri
  • 1 Paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 1 paket sade krem şanti
  • Çikolata sosu
  • Rendelenmiş çikolata

Meyveli Yaş Pastanın Yapılışı

  • Öncelikle yumurtaların sarılarını bir kaba beyazlarını bir kaba alıyoruz.
  • Beyazlarının içine bir çimdik tuz atarak köpük köpük olana dek mikserle çırpıyoruz.
  • Sarıların içine de şekeri ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
  • İçine suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Suyun ılık veya kaynar olmasına dikkat edelim.
  • Bu sayede şeker daha kolay eriyor.
  • Yumurta aklarını ve sarılarını aynı kapta birleştiriyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamurun sönmemesi için alttan üste doğru bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar devam ediyoruz.
  • Yağladığımız kalıp veya borcama hamurumuzu döküyoruz.
  • Tezgaha 2-3 sefer vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
  • Bu sayede pandispanyamız pürüzsüz olacaktır.
  • Hamurumuzu soğuk fırına koyuyoruz.
  • Hamur kabarmaya başlayana kadar 200 dercede pişiriyoruz.
  • Daha sonra dereceyi 150 düşürüp içini çeke çeke pişmesini bekliyoruz.
  • Pandispanyamızın pişmesi ortalama 45 dakikayı buluyor.
  • Kek fırından çıkınca bir servis kabına ters çevirip çıkarıyoruz.
  • Tamamen soguduğunda  dilimlere ayırıyoruz.
  • Pastamızı yapmadan önce pandispanyamızı 1 gece dinlendiriyoruz.
  • Sıra geldi pastamızın muhallebisini hazırlamaya.
  • Un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan 5 dk. sonra ocaktan alıyoruz.
  • Ilıyana kadar ara ara karıştırıyoruz.
  • Bu sırada da hazır pasta kremamızı üzerinde yazan (1 su bardağı) süt miktarıyla çırpıp hazırlıyoruz.
  • Arzu ettiğimiz meyvelerimizi ince ince dilimleyip bir tabağa alıyoruz.
  • Bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre meyveli yaş pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
  • Pandispanyamızın tabanını servis kabımıza alıyoruz.
  • Çok hafif şekilde şekerli suyla ıslatıyoruz.
  • Üzerine muhallebimizin yarısını sürüp üzerine meyve dilimlerini diziyoruz.
  • Meyvelerin üzerine de hazır pasta kremasının yarısını sürüyoruz.
  • Kekin 2. parçasını da üzerine yerleştiriyoruz.
  • Aynı işlemi bu katta da uyguluyoruz.
  • Kekin 3. parçasını da en üste kapatıyoruz.
  • 1 paket krem şantiyi  1 su bardağı sütle iyice çırpıp hazırlıyoruz.
  • Bunu da pastamızın üzerine pürüzsüz bir şekilde sürüyoruz.
  • Pastamızın üzerini hazır çikolata sosu ve rendelenmiş çikolatayla süslüyoruz.
  • Meyveli yaş pastamız dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder