Özellikle kış için yeterince turşu kurmayanlar için çok pratik bir turşu tarifim var bugün. Annem turşu zamanı benim yanımda olduğu için bu yıl turşusuz kalmış. Ben de geldim ve ona en kısa sürede hazır olan mor lahana turşusu yaptım. Özellikle de babam çok sevdi bu turşuyu.
Mor Lahananın Faydaları
Mor lahananın oldukça fazla faydaları var hepimiz biliriz. Özellikle vücudumuzu tüm olumsuz etkilerden kurtarıp bağışıklık sistemimizi koruyan bir güce sahiptir. Düşük kalorili bir besin olduğu için herkesin korkmadan bolca tüketeceği bir besindir mor lahana. Son dönem araştırmalarının sonuçlarından birine göre mor lahanayı fazla tüketen kişilerin mide, akciğer, kalın bağırsak ve deri kanserine yakalanma ihtimali yemeyen kişilere oranla daha düşüktür. Damarları genişletip kan dolaşımını rahatlatmasının yanı sıra balgam söktürme özelliğine de sahiptir. Ayrıca içerisinde oldukça fazla folik asit barındırır.
Bir Hafta İçinde Turşunuz Yemeye Hazır
Mor lahanayı özellikle salatalarımızda tüketmeyi tercih ederiz. Oysaki turşusu da oldukça lezzetlidir. Yapımı çok pratik olan turşumuz bir hafta içinde yemeye de hazır olur. Canınız turşu çeksin yeterki çözüm kolay. Hem faydalı hem lezzetli bir turşu seçeneği var elimizde. Sıra geldi tüm detaylarıyla mor lahana turşusunun tarifini vermeye.
Mor Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
- 1 tane mor lahana
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 diş sarımsak
- Su
- 1 tane limon
Mor Lahana Turşusunun Yapım Aşamaları
- Mor Lahanamızı ince ince dogruyoruz.
- Tuzlayıp karıştırdıktan sonra 1 gece bu şekilde bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu sıkıp kavanoza dolduruyoruz. Ben iki tane yarım kiloluk konserve kavanozu kullandım.
- Lahanalarımıza elimizde bastırıp iyice sıkıştırıyoruz.
- Kavanozların her birine 1er çay bardağı üzüm sirkesini döküyoruz.
- 2şer diş sarımsağı da ekliyoruz.
- İsteğe göre acı biber de ilave edebilirsiniz.
- 1 limonu ikiye kesip yarısının suyunu bir kavanoza, yarısının suyunu da diğer kavanoza sıkıyoruz.
- Biraz da tuz ilavesi yaptıktan sonra kalan kısmı içme suyuyla dolduruyoruz.
- Kapağını sıkıca kapatıp turşumuzu olmaya bırakıyoruz.
- Turşumuz 3 gün veya 1 hafta arasında yemeye hazır duruma gelecektir.
- Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder