Mor Lahana Turşusu


Özellikle kış için yeterince turşu kurmayanlar için  çok pratik bir turşu tarifim  var bugün. Annem  turşu  zamanı  benim  yanımda  olduğu  için  bu yıl  turşusuz kalmış. Ben de geldim  ve ona en kısa sürede hazır olan mor lahana  turşusu  yaptım. Özellikle  de babam  çok sevdi bu turşuyu.

Mor Lahananın Faydaları

Mor lahananın oldukça fazla faydaları  var hepimiz  biliriz. Özellikle vücudumuzu tüm olumsuz  etkilerden kurtarıp bağışıklık  sistemimizi koruyan  bir güce  sahiptir. Düşük kalorili  bir besin  olduğu  için  herkesin  korkmadan  bolca tüketeceği bir besindir mor lahana. Son dönem  araştırmalarının  sonuçlarından birine göre  mor lahanayı fazla tüketen kişilerin mide, akciğer, kalın bağırsak ve deri kanserine yakalanma  ihtimali yemeyen  kişilere  oranla  daha düşüktür. Damarları  genişletip kan dolaşımını rahatlatmasının yanı  sıra balgam söktürme  özelliğine  de sahiptir. Ayrıca içerisinde  oldukça  fazla folik asit barındırır.

Bir Hafta İçinde Turşunuz Yemeye Hazır

Mor lahanayı özellikle salatalarımızda tüketmeyi tercih ederiz. Oysaki turşusu da oldukça lezzetlidir. Yapımı çok  pratik olan turşumuz bir hafta içinde yemeye de hazır  olur. Canınız  turşu  çeksin  yeterki çözüm  kolay. Hem faydalı  hem lezzetli bir turşu  seçeneği  var elimizde. Sıra geldi  tüm  detaylarıyla  mor  lahana turşusunun tarifini vermeye.



Mor Lahana Turşusu İçin  Gerekli Malzemeler

  • 1 tane mor lahana
  • 1 çay  bardağı üzüm sirkesi
  • 2 diş sarımsak
  • Su
  • 1 tane limon
Mor Lahana Turşusunun Yapım Aşamaları
  • Mor Lahanamızı  ince ince dogruyoruz.
  • Tuzlayıp karıştırdıktan sonra  1 gece  bu şekilde  bekletiyoruz.
  • Ertesi gün suyunu sıkıp kavanoza dolduruyoruz. Ben iki tane yarım  kiloluk  konserve  kavanozu kullandım.
  • Lahanalarımıza elimizde bastırıp iyice  sıkıştırıyoruz.
  • Kavanozların her birine 1er çay  bardağı  üzüm  sirkesini döküyoruz.
  • 2şer diş sarımsağı  da ekliyoruz.
  • İsteğe göre  acı  biber de ilave edebilirsiniz.
  • 1 limonu ikiye kesip yarısının suyunu  bir kavanoza, yarısının  suyunu  da diğer  kavanoza sıkıyoruz.
  • Biraz da tuz ilavesi yaptıktan sonra kalan kısmı içme suyuyla dolduruyoruz.
  • Kapağını sıkıca kapatıp  turşumuzu olmaya  bırakıyoruz.
  • Turşumuz 3 gün  veya 1 hafta  arasında yemeye  hazır duruma  gelecektir.
  • Afiyet olsun.






Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder