Kandil Simidi


Pastane simidinin en gevrek hali olan kandil simidine kim hayır diyebilir ki? Kandil simidini mübarek kandil günlerinde yapıp paylaşmak adet olmuş ama ben sadece kandillere odaklanmayanlardanım. Çünkü mis gibi mahlep kokan kandil simidini çok seviyorum. Yıllardır sorunsuz ve çok severek yaptığım mahlepli kandil simidi tarifimi hazırladım bugün sizin için. Tarifimin içerisinde bulunan üzüm sirkesi simidin gevrek olmasını, mahlep ise mis gibi kokmasını sağlıyor. Lezzetin son vuruşunu ise üzerindeki bol susam tanecikleri yapıyor diyebilirim. Hamurumuzu hazırlarken dikkat etmemiz gereken nokta tüm malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasıdır. Ben tarife margarin yazdım ama daha da lezzetli olması için tercihen tereyağı da kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Ağızda dağılan ve mis gibi kandil simidi nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım kandil simidi tarifime buyrun lütfen.

Kandil Simidi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
  • Üzeri için susam

Kandil Simidi Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yumurta,yoğurt, şeker, tuz, üzüm sirkesi ve mahlebi alıyoruz.
  • 2 su bardağı un ve yarım paket kabartma tozunu eleyerek ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kontrollü olarak azar azar un ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • İsteğe göre büyük veya küçük simit şekli veriyoruz.
  • Ben genel olarak küçük şekil vermeyi tercih ediyorum.
  • Bunun için de hamurun tamamını tezgaha koyup 1 cm kalınlığında açıyoruz.
  • Açtığımız hamura küçük boy çay bardağıyla yuvarlak şekil veriyoruz.
  • O yuvarlakların ortasından da ruj veya şişe kapağıyla bir minik yuvarlak çıkarıyoruz.
  • Bu şekilde simit şekli elde etmiş oluyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Her bir simidi önce yumurta akına sonra da susama batırıyoruz.
  • Simitlerimizin hepsini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan mis kokulu kandil simitlerimiz soğuduğunda afiyetle yiyoruz.
  • Gevrek Poğaça tarifim için BURAYI
  • Evde Latte Yapımı için BURAYI
  • Ayıcıklı Kurabiye tarifim için BURAYI
  • Midye Baklava tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder