Sünger Çörek


Adından da anlaşıldığı gibi bir çörek tarifiyle geldim bugün size. Sünger çörek, çok hafif, pamuk gibi ve çok lezzetli bir çörek. Hele ki şu sıcak günlerde ağır yemekleri yiyemeyenler için en iyi alternatiflerden biri bence. Hafif bir yoğurtlu salata yapın, yanına bir çay demleyin hadi bir de sünger çörek yapın.. Daha ne olsun değil mi. Mis gibi bir yaz menüsü oldu işte. Pamuk çöreğin hamurunun ele yapışan kıvamda olması gerektiği için elimizle yoğurmak yerine kaşıkla karıştırıyoruz. Şekil verirken elimize yapışmaz mı diye düşünmenize de gerek yok. Elimizi ister una ister sıvıyağa batırıp hamura dokunuyoruz.İşte bu yapışkan kıvamından dolayı o sünger yapıya sahip oluyor. Sünger çörek nasıl yapılır diye merak edenler için tüm detaylarıyla hazırladığım sünger çörek tarifime buyrun lütfen.

Sünger Çörek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 100 gr. tereyağı (eritilmiş)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • Üzeri için susam

Sünger Çörek Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaba süt, su, maya ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  • Mayanın etkileşime geçmesi için 5 dakika bu şekilde bekletiyoruz.
  • Ardından yumurta, margarin ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • 3 su bardağı unu  eleyerek ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz
  • Kalan yarım su bardağı unu da azar azar ilave ediyoruz.
  • Hamurumuzun ele yapışan bir kıvama sahip olması gerektiği için yoğurmak yerine sadece kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde yaptığım tarifleri ben özellikle tupper kaplarında yapmayı tercih ediyorum.
  • Hamurumuz kıvam alınca kapağını kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Elimizi sıvıyağa veya una batırıp hamurdan parçalar koparıyoruz.
  • Kopardığımız parçaları beze yapıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 20 dakika kadar tepside mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan sünger çöreklerimizi nefis bir salata ve çay eşliğinde afiyetle yiyoruz.
  • Acılı Ezme tarifim için BURAYI
  • Kızarmış Patates Salatası tarifim için BURAYI
  • Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim için BURAYI
  • Ağlayan Kek tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder