Kolay Simit Poğaça


Poğaçanın her türlüsünü seven bir aileye sahip olduğum doğrudur. Hatta poğaça canavarı bir oğlum var desem daha doğru olur. O yüzden her seferinde farklı şekil veya lezzetlere büründürüyorum pamuk gibi poğaçalarımı.  Her zaman aynısını yapmak olmaz ama değil mi? Mayalandırmak için vaktim varsa mayalı yoksa kabartma tozlu tarifleri tercih ediyorum. Bugün paylaşacağım poğaça tarifim de mayalı bir poğaça olan kolay simit poğaça. Takip edenler bilirler daha önce kaşarlı simit poğaça tarifimi yayınlamıştım ve çok beğenilmişti. İşte bu da adı üstünde onun kolay versiyonu. Simit veya susam sevenlerin çok sevdiği pamuk gibi bir poğaçadan bahsediyorum. Kahvaltılarınıza veya gün masalarınıza çok yakışan bu tariften eminim hepiniz memnun kalacaksınız. Hem zahmetsiz hem de lezzetli ne de olsa. Kolay simit poğaça nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım kolay simit poğaça tarifime geçelim dilerseniz.


Kolay Simit Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin akı üzerine)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı)
  • Üzeri için simitlik susam

Kolay Simit Poğaça Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  • 5 dakika sonra sıvıyağ, tuz ve yumurtayı da ekliyoruz.
  • Bunları kaşıkla karıştırıyoruz.
  • 6 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar kontrollü olarak un ilave ediyoruz.
  • Hamurumuz yumuşak kıvamda olmalı.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapıyoruz.
  • Her bir bezenin üzerini önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz.
  • Üzerlerine de bir bıçak yardımıyla artı şeklinde kesikler atıyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yarım saat de tepsi de mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Yoğurtlu Patates Çanakları tarifim BURADA
  • Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
  • Damla Çikolatalı Kurabiye tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder