Pileli Börek


Puf puf kabaran bir böreğe kim hayır diyebilir ki? Millet olarak en sevdiklerimizin arasındadır. Kimi zaman peynirli, kimi zaman kıymalı, kimi zaman da patatesli olarak gelir karşımıza. Bugün ben tercihimi peynirliden yana kullandım. Dışı çıtır içi yumuşacık ve katları tek tek ayrılan bir börek yaptım. Böreğimizin adını ise yapılma şeklinden dolayı pileli börek. Adının pileli börek olduğunu duyan onun ne kadar zahmetli bir börek olduğunu düşünse de öyle değil aslında. Aksine çok pratik ve zahmetsiz bir börekten bahsediyorum. Öncelikle sos için gerekli malzemeleri derin bir kasede karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz. Düz bir zemine serdiğimiz yufkayı bolsa soslayıp üzerine peynir serpiyoruz. Sonra kenarlarını tepsimizin boyutuna göre içe katlıyoruz. Son olarak yufkamızı bir uçtan diğer uca büzdürerek pile şeklinde topluyoruz. Aynı işlemi 6 adet yufkamıza da uygulayıp tepsiye diziyoruz. İşte bu kadar pratik. Sosunu ise özellikle tavsiye ediyorum. Tepsiye düz döşediğiniz böreklerde de muhteşem bir sonuç alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.Dışı çıtır ve içi yumuşacık börek sevenler şimdi buyrun pileli börek tarifime.

Pileli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Arası için lor peyniri ve maydanoz
Sosu İçin:
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ


Pileli Börek Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaseye yoğurt, süt, yumurta,maden suyu ve sıvıyağı alıp iyice çırpıyoruz.
  • Bir kasede lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıyoruz.
  • Tezgahın üzerine bir tane yufka seriyoruz.
  • Yufkanın her yerine  eşit ve bol şekilde sostan sürüyoruz.
  • Ardından üzerine peynir serpiyoruz.
  • Yufkanın kenarlarını tepsinin boyutuna göre içe katlıyoruz.
  • Daha sonra yufkanın bir ucundan diğer ucuna doğru pile pile topluyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsisine yufkamızı yerleştiriyoruz.
  • Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayıp peş peşe tepsiye diziyoruz.
  • Bu işlem tamamlandıktan sonra böreğimizi dilimliyoruz.
  • Kalan sosumuzu da üzerine gezdiriyoruz.
  • Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan pileli böreğimizin üzerine temiz bir örtü örtüyoruz.
  • İlk sıcağını attıktan sonra dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Ev Yapımı Çikolata Sosu için BURAYI
  • Yoğurtlu Patates Salatası tarifim için BURAYI
  • Tuzlu Çiçek Kurabiye tarifim için BURAYI
  • Limonata tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder