Kesme Kurabiye


Ağızda dağılan, mis gibi tereyağı kokan, nefis bir kurabiye tarifim var bugün size. Benim gibi kahve keyiflerini kurabiyesiz geçirmeyenler için harika kurabiye seçeneklerinden biri bu. Uzun süre tazeliğini koruyabilen kesme kurabiyenin yapım aşaması da oldukça kolay. Hatta hamurunu hazırlayıp buzluğa atın, aniden gelen misafirleriniz için çıkarın ve dilimleyip pişirin. Herkesin buzluğunda bulundurması gereken kolaylıklardan biri de diyebiliriz bu tarife. Oda sıcaklığındaki malzemelerimizle yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan iki rulo yapıp buzluğa atıyoruz. Donan hamuru bir bıçakla dilimleyip şekil verdikten sonra ısınmış fırına yolcu ediyoruz. İşte bu kadar kolay bir kurabiyeden bahsediyorum. Tüm kurabiyelerde olduğu gibi fırının ısınmış olmasına çok dikkat ediyoruz. Eğer fırınımız yeterince ısınmamışsa kurabiyelerimiz yayılır ve istediğimiz sonuca ulaşamayız.Kesme kurabiyenin yapım aşamaları için tam ölçüleriyle hazırladığım kesme kurabiye tarifime geçelim.

Kesme Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tane yumurta
  • Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)

Kesme Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, pudra şekeri, nişasta ve yumurtayı alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • 3 su bardağı un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekledikten sonra yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü olarak un ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölü uzun uzun iki rulo yapıyoruz.
  • Bu ruloları streç filme sarıp buzluğa atıyoruz.
  • Kurabiyeleriniz  bu şekilde durup istediğiniz zaman da pişirebilirsiniz.
  • Buzlukta donan hamurları çıkarıp yarım cm. kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesiyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine kesme kurabiyelerimizi diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan kesme kurabiyelerimizi bol köpüklü bir kahve eşliğinde afiyetle yiyoruz.
  • Kalan kurabiyelerimizi saklama kabı veya kavanozda hava almayacak şekilde muhafaza ediyoruz.
  • Tavuk Sote tarifim için BURAYI
  • Yoğurtlu Makarna Salatası tarifim için BURAYI
  • Sünger Çörek tarifim için BURAYI
  • Sütlaç tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder