Taze Bamya Yemeği


Bir Amasya'lı olarak buram buram memleket kokusuyla geldim bugün karşınıza. Memleketten mis gibi taze bamya geldiyse hiç vakit kaybetmeden ayıklanıp pişirilmezse olmaz tabiki. Tabiki her yörenin bamyası da pişirme şekli de farklı oluyor. Ama ben bugün sizinle Amasya usulü taze bamya nasıl pişirilir onu paylaşmak istedim. Ben genellikle kışın kurusunu etli ve havuçlu olarak pişirirken tazesini etsiz ve domatesli olarak tercih ediyorum. Bildiğiniz gibi bamya ekşiyi seven sebzelerden biridir. Bamya pişirmek konusunda başarısız olanların ortak sorunu bamyanın suyunun salyalanmasıdır. İşte bunu önlemek için limon suyu veya limon tuzu ilavesi ekliyoruz yemeğimize. Orta ateşte fazla karıştırmadan pişirmek de çok önemli tabiki. İlk defa yapacakların bile hiç zorlanmayacağı taze bamya yemeği tarifime buyrun.

Taze Bamya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane domates
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kaynamış su

Taze Bamya Yemeği Nasıl Yapılır

  • Öncelikle taze bamyaları ayıklayıp iyice yıkıyoruz.
  • Ardından kaynamış suya ıslayıp süzüyoruz.
  • Soğanı ve biberi yemeklik doğruyoruz.
  • Bir tencereye sıvıyağı koyup soğan ve biberi öldürüyoruz.
  • Üzerine bamyaları ve salçayı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğradıktan sonra ekliyoruz.
  • Biraz da bu şekilde kavuruyoruz.
  • Bamyaların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynamış suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuz, pul biber ve limon suyunu da ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen taze bamya yemeğini ister sıcak sıcak ister biraz dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz.
  • Izgara Köfte tarifim için BURAYI
  • Zebra Kurabiye tarifim için BURAYI
  • Labneli Bisküvili Tatlı tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder