Bol Soslu Islak Kek



Kakaolu ıslak kek sevenler buraya toplanın lütfen. Size lezzetli, puf puf ve bol soslu ıslak kek tarifim var. Üstelik size bildiğiniz bütün ıslak kek tariflerini unutturacak bir tarif bu. Çünkü sosu ayrılmıyor ve sonradan yapılıyor. Bu nedenle de çiğ yumurta sorunu ortadan kalkmış oluyor.  Sosundaki bol çikolata da kekimizin lezzetini zirveye çıkarıyor. Hazırlaması oldukça pratik, browni lezzetinde bir ıslak kek tercih edenlerdenseniz işte bu tarif tam da size göre. Çay keyiflerinize eşlik edecek bol soslu ıslak kek tarifimi merak edenler için hazırladığım videoma buyrun lütfen. İster şimdi çayınız demlenene kadar deneyin ister not alıp daha sonra deneyin. Tercih sizin.

Bol Soslu Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Sosu İçin:
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata (kare tablet)

Bol Soslu Islak Kek Nasıl Yapılır

  • Çırpma kabına yumurtalar ve şekeri alıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Süt, sıvıyağ ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama hamuru döküyoruz.
  • Borcamı tezgaha iki sefer vurup hava kabarcıkları çıkmasını sağlıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Pişirme esnasında fırının kapağını mümkünse hiç açmıyoruz.
  • Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz.
  • Sosu için bir tencereye süt,şeker ve kakaoyu alıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar  ılıtıyoruz.
  • Kaynatmaya gerek yok şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  • Ilıyan sosa kırdığımız çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Çikolatalar tamamen eridiğinde sosumuz hazır demektir.
  • Fırından çıkan kekimizi kürdanla deliyoruz.
  • Ilıdığı zaman sosun yarısını kaşıkla üzerine gezdiriyoruz.
  • Bu sırada kekimizi dilimliyoruz.
  • Sosun kalan kısmını da kaşıkla kekimizin her yerine eşit şekilde gezdiriyoruz.
  • Sosu birden dökmemeye dikkat ediyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen bol soslu ıslak kekimizi buz dolabına kaldırıp 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen kekimizi servis edip afiyetle yiyoruz.
  • Krep tarifim için BURAYI
  • Mercimek Köftesi tarifim için BURAYI
  • Düğüm Poğaça tarifim için BURAYI
  • Yeni tariflerimi facebook sayfamdan takibe almak isterseniz BURAYA tıklayın.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder