Yonca Poğaça

Sünger Gibi Bir Yonca Poğaça İster misiniz?

Küçük şeylerle mutlu olmayı bilen koca yürekli insanlar hepinize merhaba. Bugün size sünger gibi bir yonca poğaça tarifim var. Yonca şekli aklıma nerden geldi itiraf edeyim. Ana okulunda oyun hamuruyla gül minik şekiller yapmayı  çok severdim ben. Birgün oğlum poğaça istedi bende farklılık olsun ne yapsam ilgisini çeker ki diye düşünürken aklıma ana okulunda yaptığım o minik yoncalar geldi. O da hamur bu da hamur neden olmasın değil mi? İşte o gün bugündür de en sevdiğimiz poğaça şekilleri arasındadır bu zarif poğaçamız. Kimi zaman sade, kimi zaman peynirli, kimi zaman da patatesli yapıyorum ben bu poğaçayı. Ben bugün peynirli yapmayı tercih ettim. Siz de ne tercih ederseniz onu kullanın iç harcı olarak. Eğer siz de böyle yumuşacık bir yonca poğaça yapmak isterseniz yonca poğaça tarifime bir göz atın.

Yonca Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta ( sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı)
  • Üzeri için çörekotu

Yonca Poğaça Nasıl Yapılır

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayamızı alıyoruz.
  • Bu şekilde mayayı etkileşime bırakıp ön maya işlemi uyguluyoruz.
  • Ardından yumurta, tuz ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • 6 su bardağı unu eleyerek ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü olarak un ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapıyoruz.
  • Her bir bezenin kenarlarına karşılıklı olarak bıçakla kesikler atıyoruz.
  • Bu şekilde kolayca yonca şekli vermiş oluyoruz.
  • Bezelerin tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Şekil verdiğimiz yonca poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Tam orta kısmına da çörekotu serpiyoruz.
  • 20 dakika kadar da tepside mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • İrmikli Petek Tatlı tarifim için BURAYI
  • Kırmızı Pancar Turşusu tarifim için BURAYI
  • Trileçe tarifim için BURAYI
  • Peynirli Kolay Börek tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder