Izgara Köfte


Ne de güzel demiş bakın Mevlana ; bazı zaman yüreğine girmesi için uğraştığın insan kapıdan bile giremezken kimi zaman hiç ummadığın kişi gelir taht kurar kalbine ...Gönlündeki uzakta da olsa hep sizinledir , çünkü siz onu seviyorsunuzdur.O sizi sevmese dahi o yine yanınızdadır.Çünkü o sizin kalbinizdedir bir kere ve her şey sizde bittiği için siz bitirmeden o gitmez sizden. Diğer bir yandan sizi çok sevse hep yanınızda olsa bir dakika bile sizi yalnız bırakmasa da kalbiniz de yoksa siz onun yanında çok uzakta olursunuz.Hiç bir zaman aynı zamanda olduğunuzu anlamazsınız .Çünkü o size hitap etmiyordur , o yoktur kalbiniz de ....
Yoğun ve koşturmalı bir pazar gününden hepinize merhaba. Umarım herkesin sağlığı, sıhhati, keyfi yerindedir. Bilin bakalım bugün size ne tarifim var? Ülke olarak çok sevdiğimiz ve çeşitlerini saymakla bitiremeyeceğimiz köfteden bahsediyorum. İnegöl köfte, içli köfte, sulu köfte, Akçaabat köftesi, Sivas köftesi, fellah köftesi diye gidiyor bu sıralama. Şimdiyse size harika bir ızgara köfte tarifim var. Lezzetiyle, dokusuyla, aromasıyla her zaman herkesten tam not alan vazgeçilmez tarifimi hazırladım bugün sizin için. Özellikle benim gibi hazır köfteleri hiç sevmeyenlerin bayıla bayıla yiyeceği bir tarif bu. Tam ölçülü malzemelerimizle köfte harcımızı hazırlayıp şekil veriyoruz. Vaktimiz varsa bir süre buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonrasında ızgara teline dizip cızır cızır pişmesini izliyoruz. Tabi pişince de afiyetle yiyoruz. Izgara köfte adı üstünde ızgarada pişer ama imkanımız yoksa da hiç üzülmüyoruz. Tamamen aynı olmasa da ona yakın lezzeti yanmaz tavada veya tost makinesinde pişirince de yakalayabiliyoruz. Tam kıvamında ızgara köfte nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım ızgara köfte tarifime buyrun.


Izgara Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 750 gr. kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi veya galeta unu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet yumurta (isteğe göre konmayabilir)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tutam maydanoz

Izgara Köfte Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına kıymayı alıyoruz.
  • Soyup rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, ekmek içini, yumurtayı,sıvıyağı ekliyoruz.
  • Maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz.
  • Tuz, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biberi de ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hazırladığımız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Sonra elimizle yassılayarak şekil veriyoruz.
  • Harcın tamamına şekil verip bir tabağa alıyoruz.
  • Üzerini kapattığımız köfteleri vaktimiz varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Hazır olan köftelerimizi ızgara teline dizip arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Eğer evdeyseniz ve mangal imkanınız yoksa pişirme işlemini yanmaz tavada veya tost makinesinde de yapabilirsiniz.
  • İzmir Köfte tarifim için BURAYI
  • Sodalı Zebra Kek tarifim için BURAYI
  • Peynirli Çıtır Börek tarifim için BURAYI
  • Ciğer Kavurması tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder