Dereotlu Poğaça


Merhaba sevgili takipçilerim öncelikle  hepinize sağlıklı, huzurlu, musmutlu birgün diliyorum. Sahi nedir mutluluk ? Güzel bir tatile çıkmak mı, lüks arabaya binmek mi, çoluk çocuk sahibi olmak mı, kariyer sahibi olmak mı, yiyip içip gezmek mi, yan gelip yatmak mı? Mutluluğun formülünü bulan ya da bilen var mı bilmiyorum ama ben elindekilerle mutlu olmaktan yanayım. Benim ki kimilerine göre Polyannacılık veya kendini kandırmak olsa da ben durumdan şikayetçi değilim aksine gayet iyiyim. Sağlığımız yerindeyse ve sevdiklerimiz yanımızdaysa oturup şükredelim önce değil mi? Ne dersek diyelim şu hayatta sağlıktan ve sevdiklerimizden önemli birşey olmadığını en zor sınavlarla anlayan kişilerden biri de benimdir heralde. O yüzden benden size tavsiye sağlığınız yerindeyse elhamdülillah deyip sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın. Bu ikisi varsa zaten dünya size cennettir.. Sağlıkla ve sevgiyle kalın..

Dereotunun Verdiği Lezzet

İştahı açan kokuya sahip dereotlu poğaça tarifim var bugün size. Ön yargıdan dolayı sevmeyenleri çok olsa da sevenleri oldukça fazladır onun. Tek başına bir kahvaltıyı kurtarmaya yettiği gibi, gün menülerinizin de baş tacı olacak kapasiteye sahiptir. Anlaşıldığı gibi adını da içerisinde bol miktarda bulunan dereotundan almıştır. Ben içerisine peynir koyduğumda daha lezzetli olduğunu düşünüyorum ama siz sade de yapabilirsiniz. Üstelik mayalandırma derdi de olmadığı için acil durumlarda kurtarıcınız olacak niteliktedir. İçerisine koyduğumuz margarin ve üzüm sirkesi sayesinde dışı kıyır içi yumuşacık bir lezzete sahip oluyor. Hamurunu hazırlayıp şekil verdikten sonra fırın yolculuğuna gönderiyoruz. Hazırlayıp ikram etmesi de işte bu kadar pratik bir poğaçadan bahsediyorum. İster kahvaltılarınızı şenlendirin onunla ister gün masalarınızı. Tadına doyum olmayan dereotlu poğaça nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım dereotlu poğaça tarifime buyrun lütfen. 

 

Dereotlu Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gr. oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dereotu
  • İçi için beyaz peynir
  • Aldığı kadar un

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, üzüm sirkesi, tuz ve yıkayıp ince ince kıydığımız dereotunu alıyoruz.
  • 5 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre azar azar un ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuzda parçalar koparıp bezeler yapıyoruz.
  • Her bir bezeyi elimizle açıp içerisine beyaz peynir koyduktan sonra tekrar yuvarlıyoruz.
  • Yuvarlak olan şeklin kenarlarına bıçakla kesikler atıp şekil veriyoruz.
  • İsteğe göre farklı bir şekil de verebilirsiniz.
  • Hamurun tamamına şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan dereotlu poğaçalarımızı servis e tıklayındip afiyetle yiyoruz.
  • Şekerpare tarifim için BURAYI 
  • Yoğurtlu Patates Salatası tarifim için BURAYI
  • Kaşarlı Çiçek Poğaça tarifim için BURAYI
  • Leblebili Kurabiye tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder