Pamuk Pasta


Adını dokusundan alan, hem çok pratik hem de çok nefis bir pasta olan pamuk pasta tarifimle geldim bugün karşınıza. Adından da anlaşıldığı gibi pamuk gibi bir dokuya sahip olan bu pastamız üstelik çok da hafif bir lezzete sahip.  Üstelik o pamuk gibi görüntüsüyle daha tatmadan herkesi kendine hayran bırakıyor. Yemek sonrası çay keyfinize de, gün sofralarınıza da, kahve saatlerinize de çok yakışan bir tarif bu. Yemeyen de yapmayan da pişman olur yani. Bizim evin favori tariflerinden biri olan pamuk pastayı bugün annemin misafirlerine yaptım. Hepsinden de tam not aldı tabi bana da tarif yazmak düştü. Tadına doyum olmayan pamuk pasta nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım pamuk pasta tarifime geçmeden önce sizinle bir kısa hikaye paylaşmak istiyorum.

Kendimize Yaptığımız İyilik

Allah'a havale etmek en iyisi. O her şeyin en iyisini bilir . Lise öğretmeni derste öğrencilerine şöyle der: “Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!” Ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Öğretmen : “Şimdi, bugüne kadar affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun!” Bazı öğrenciler torbalarına 3’er-5’er tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen : “Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okulda hep yanınızda olacaklar.” Aradan bir hafta geçer. Hocaları sınıfa girer girmez, öğrenciler şikayete başlarlar: “Hocam, bu ağır torbayı her yere taşımak çok zor. Hocam, patatesler kokmaya başladı. İnsanlar tuhaf bakıyorlar, hem sıkıldık hem yorulduk….” Öğretmen : “Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdakine bir iyilik olarak düşünüyoruz..” Aslında affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.
 

 

Pamuk Pasta İçin Gerekli Malzemeler (Klasik Yuvarlak Tepsi Ölçüsü)

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fincan su
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi

Pamuk Pasta Nasıl Yapılır

  • Çırpma kabına şeker ve yumurtaları alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Su, limon kabuğu rendesi ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek  ekliyoruz.
  • Hamurumuz pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine hamurumuzu döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü pişmeye bırakıyoruz.
  • Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyoruz.
  • Kremamız için bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıyoruz.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldıktan 5 dakika sonra toz krem şanti ve vanilyaları ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine ılıyan kremamızı döküyoruz.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
  • Üzerini kapatıp en az 2 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen pamuk pastamızı dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Kandil Simidi tarifim için BURAYI
  • Dereotlu Poğaça tarifim için BURAYI
  • Çikolatalı Bisküvili Tatlı tarifim için BURAYI
  • Mayasız Poğaça tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder