Arnavut Ciğeri


Merhaba arkadaşlar  size bugün harika bir arnavut ciğeri tarifim var. Tadan ve deneyen herkesin  çok sevdiği bu tarife ve detaylarına geçmeden önce sizinle bugün okuyup çok etkilendiğim öğütleri paylaşmak istiyorum. Umarım siz de okuyup beğenirsiniz. Ciğer herkesin kolay kolay sevmediği yemeklerden biridir. Ben de ciğeri sade olarak pek sevmeyenlerdenim. Ancak şöyle bol patatesli ve baharatlı arnavut ciğeri olursa seve seve yiyebiliyorum. Yıllardır hiç değişmeyen ve bizim evin favori tariflerinden biri olan  arnavut ciğeri tarifimi hazırladım bugün sizin için. Hazırlanışı oldukça pratik ve çok az zaman alıyor. Arnavut ciğeri en kolay şekilde nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tarifime buyrun.

90 YAŞINDAKİ BİR KADINDAN ÖĞÜTLER :
1. Hayat adil değil ama yine de güzel!
2. Hayat o kadar kısa ki, birisinden nefret ederek vakit harcama.
3. Kimse ama kimse, hayatı çok ciddiye almamalı!
4. Her gün mutlaka dışarı çık, mucizeler her yerde!
5. Her tartışmayı kazanmak zorunda değilsin.
6. Hayatı çok fazla sorgulama, harekete geç ve gerekeni şimdi yap.
7. İlk maaşından itibaren, emeklilik için para biriktirmeye başla.
8. Konu çikolata olunca direnmek gereksizdir.
9. Geçmişinle barış ki, geleceğini zehir etmesin.
10. Çocuklarının seni ağlarken görmesinde sorun yok.
11. Hayatını, başkalarının hayatı ile kıyaslama. Hangi koşullardan geçerek buraya geldiklerini bilemezsin.
12. Eğer ilişkinin bilinmemesini istiyorsan, o ilişki içinde olmamalısın.
13.. Mutlu bir çocukluk yaşamak için hiç bir zaman geç değil. Yeniden çocukluğunu yaşamak tamamen sana bağlı ve kimse de karışamaz!
14. Hayatta neye tutku duyuyorsan peşinden gitmeli ve bu yolda ‘hayır’ı bir cevap olarak kabul etmemelisin.
15. Güzel mumlarını yak, güzel çarşaflarını ser, çeyizindeki yemek takımını kullan. Özel günleri bekleme, bugün gayet de özel!
16. Mor giymek için daha da yaşlanmayı bekleme, eksantrik olmanın tam sırası!
17. Çok kötü olaylardan sonra şöyle düşün: “5 yıl sonra bu olayın bir önemi olacak mı?”
18. Herkesi ve her yapılanı bağışla.
19. Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünden sana ne!
20. Ne demişler, zaman her şeyin ilacı! Zaman ver.
21. Durum ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun, değişecek.
22. Hasta olduğunda, işin sana bakmayacak, arkadaşların bakacak, dostlarına zaman ayır.
23. Mucizelere inan.
24. Unutma, seni öldürmeyen şey, seni güçlü kılar.
25. En iyi şeyler henüz gerçekleşmeyenler, umudunu kaybetme.
26.Ne yapacağını bilemediğinde, birkaç derin nefes al, iyi gelecektir.
27.Güzel bir pakette ve kurdeleyle bağlı değil ama
HAYAT YİNE DE BİR HEDİYE...

Arnavut Ciğeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 400-500 gr. ciğer
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı (patatesleri ve ciğerleri kızartmak için)
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (soğan ve sarımsakları sotelemek için)
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
  • Doğradığımız patatesleri kızartıp havlu peçete serdiğimiz tabağa alıyoruz.
  • Ciğerlerin zarlarını ayırıp küp küp doğruyoruz.
  • İyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alıyoruz.
  • Geniş bir tabakta un, tuz ve baharatları iyice karıştırıyoruz.
  • İyice suyu süzülen ciğerleri una bulayıp yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran ciğerleri de patateslerin üzerine alıyoruz.
  • Soğanları soyup tel tel doğruyoruz.
  • Sarımsakları da soyup doğruyoruz.
  • Geniş bir tavaya sıvıyağı alıp soğan ve sarımsakları soteliyoruz.
  • Sotelenen soğan ve sarımsakların üzerine ciğer ve patatesleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • İnce ince kıydığımız maydanozları da ilave edip ocaktan alıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Şakşuka tarifim için BURAYI
  • Muhallebili Kadayıf tarifim için BURAYI
  • Tiramisu tarifim için BURAYI
  • Mahlepli Sulu Kek tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder