İrmikli Petek Tatlı



İrmikli ve hafif tatlıları sevenler burdaysanız doğru yerdesiniz demektir.Bugün size çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı tarifim var. Hem şerbetli hem de hafif nasıl oluyor dediğinizi duyar gibiyim. Hemen cevaplıyorum tabiki. Bu tatlımızın şerbeti kaynatılmıyor. İşte bu yüzden hafif oluyor. Her menüye  yakışan bu irmik tatlısının yapımı da oldukça pratik. Yumuşacık bir hamur hazırlayıp o hamuru minik minik misketler halinde yuvarlıyoruz. Sonrasında her birini irmiğe buluyoruz. Bütün  misketleri petek şeklinde yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Isıtılmış fırında pişirdiğimiz tatlımız ilk sıcağını atınca üzerine kaynatmadan hazırladığımız şerbetimizi döküyoruz. İşte bu kadar basit bir tatlıdan bahsediyorum. Umarım siz de deneyip beğenirsiniz. İrmikli petek tatlı tarifime geçmeden önce sizinle kısa bir hikayeyi paylaşmak istiyorum.

Karıncayı Kurtaran Kadın

Bir zamanlar bir Kadın tarlada çalışıyormuş. Öğlen soluklanmak için tarlaya su getiren kanallardan birinin kenarına oturmuş. Elindeki çöpleri kırarak suya atarak suyu seyre dalmış.
Bir de bakmış yukarıdan suya kapılmış, çırpınan bir karınca geliyormuş. 
Karıncanın çırpınışlarını görünce içinde bir şeyler kopup gittiğini sanmış ve hemen elindeki çöpü götürmüş, karıncayı sudan kurtarıp kenara çıkarmış. Onu bu harekete iten şefkat ve merhamet duygularıdır.
Aradan bir zaman geçtikten sonra, aynı kadının çocuğu nehirde yüzerken, girdaba kapılır ve boğulma ile karşı karşıya kalır. Herkes çaresiz kenarda seyrederken, nerden geldiği bilinmeyen bir kalas girdaba girer. Çocuk kalası yakalar ve girdaptan çıkar.
Akşam eve gelince olayı annesine anlatır. Annenin aklına gelen ilk şey ne olabilir?
Tabii ki, sulara kapılan karıncaya uzattığı çöp!...
Unutmayın Sevgi şefkat ve merhamet sihirli bir mucizedir. Mutlaka karşılığını görürüz. İşte gerçek mutluluk da bu değil midir?

İrmikli Petek Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik (hamurun içine)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 tane yumurta
  • Alabildiğince un
  • Tatlıları bulamak için irmik
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
İrmikli Petek Tatlının yapım aşamaları için BURAYA tıklayın. 

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder