Çiçek Kurabiye


Kahve keyiflerim kurabiyesiz olmaz diyenler için yeni bir kurabiye tarifim var. Eminim sizin de ilginizi çekecek ve deneyeceksiniz. Çünkü hem çok zahmetsiz hem de çok lezzetli. Özellikle kahve yanında çok güzel bir ikram.

Ağızda Dağılan Minik Çiçekler

Kibar  ve güzel şekillerine istinaden verdim bu çiçek ismini. Tam da bir çiçek gibi olan kurabiyeler ağızda da dağılıyor ve yedikçe yiyesiniz geliyor. Film mi izliyorsunuz doldurun bir tabağa alın yanınıza ve atın arada bir ağzınıza. Tazeliğini de  koruduğundan hiç şüpheniz olmasın. Doldurun bir saklama kabı veya kavanoza orda taptaze kalsınlar. Çat kapı kahveye gelen misafirlerinize hazır da bir ikramlığınız bulunmuş olsun. Bakmayın çiçek kurabiyelerin öyle minnak minnak oluşlarına şekil vermesi oldukça kolay ve keyifli. Hamurunuzun kıvamında sorun olmazsa aldığınız parçaları yuvarlayıp hemen şekil vermeniz mümkün. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Sonra her iki hamurdan parçalar koparıp misket şeklinde yuvarlıyoruz. Sonra bu misketleri sırasıyla dizip çiçek şekli veriyoruz. Son olarak da kürdanla çiçek yapraklarına birer çizik atıyoruz. İşte bu kadar kolay..  En çok da bu kurabiyelerin bereketini seviyorum ben. Ne kadar yersen ye bitmiyor sanki. Şimdi buyrun ağızda dağılan çiçek kurabiyelerimin tarifine.

Çiçek Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı mısır nişaştası
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı un)
  • Kakao


Çiçek Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına yumurta, şeker margarin ve sıvıyağı alıp iyice çırpıyoruz.
  • Nişasta ,4 su bardağı unu ve vanilyayı eleyerek ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre un ilavesi yapıyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayan kıvama geldiğinde yoğurma işlemine son veriyoruz.
  • Hamuru iki parçaya ayırıp yarısına kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  • Her iki hamurdan da misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Ortaya bir parça sade hamur koyup etrafına sıralı olarak 3 sade 3 kakaolu hamur diziyoruz.
  • Bir kürdan yardımıyla her bir çiçek yaprağına çizikler atıyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Çiçek kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Karbonatlı Poğaça tarifim için BURAYI
  • Havuçlu Makarna Salatası tarifim için BURAYI
  • Kremalı Tavuk tarifim için BURAYI 
  • Karaköy Poğaçası tarifim için BURAYI tıklayın.
  • Çiçek Kurabiye tarifimin yapım aşamalarını daha iyi anlamanız için hazırladığım videoma buyrun lütfen.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder