Ispanaklı Mini Köstebek Pasta


Merhaba sevgili takipçilerim bugün size şık görünümlü ve lezzetli bir tarifim var. Tarifimin adı ıspanaklı mini köstebek pasta.Ben bu tarifimi özellikle çok değer verdiğim misafirlerime yapıyorum. Hem  gözlere hitap ediyor hem de midelere bayram ettiriyor. Üstelik hazırlanışı da ikram etmesi de çok kolay. Görüntüsü zahmetli gibi görünüyor olabilir ama inanın ben keyif alarak hazırlıyorum. İkramına gelince hem kolay hem de kişiye özel hissi veriyor. Siz veya misafirleriniz kendinizi neden özel hissetmeyesiniz ki? Köstebek pastaları sevenler eminim bu tarifimi de seve seve yapacaklardır. Ispanaklı köstebek pasta nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tarifime buyrun.

Ispanaklı Mini Köstebek Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (rondodan geçirilmiş)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 Türk kahvesi fincanı un
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaseye yumurtalar ve şekeri alıp şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
  • Rondodan geçirdiğimiz ıspanak yapraklarını ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hazır olan hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada kremamızı hazırlıyoruz.
  • Krema için bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Ocaktan aldığımız kremaya vanilin ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Topaklanmaması için ilk sıcağını atana kadar karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan keki su bardağıyla kesiyoruz.
  • 12 tane minik yuvarlak kek elde ediyoruz.
  • Kenarda kalan kısımları rondodan geçirip bir kaseye alıyoruz.
  • Her bir kek parçasının üzerine kremadan koyup rondodan geçirdiğimiz kek parçalarına buluyoruz.
  • Geriye kalan tün keklere de aynı işlemi uyguluyoruz.
  • İsteğe göre üzerlerini hindistan cevizi ve inci şekerlemelerle süslüyoruz.
  • Hazır olan ıspanaklı mini köstebek pastalarımızın üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  • Arzu ettiğimiz zaman dolaptan çıkarıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Börülce Salatası tarifim için BURAYI
  • Midye Börek tarifim için BURAYI
  • Fındık Ezmeli Kurabiye tarifim için BURAYI
  • Şipşak Poğaça tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder