Tırtıklı Elmalı Kurabiye


Hayat, Seni kaç kişinin aradığı, Kiminle çıktığın ya da evli olduğun değildir. Kimlerin seni sevdiği, Hangi sporu yaptığın da değildir. Hayat, Ayakkabıların, saçın, derinin rengi de değildir.
Nerede yaşadığın veya işin de değildir. Girmeyi başardığın okullar da değildir.Hayat, Notlar, para, üniforma, beyaz önlükler, gelinlikler ve giysiler hiç değildir. Hayat; Kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir.Zor gününde kimin yanında olduğundur. Kendin için neler hissettiğindir. Güven, mutluluk, şefkattir. Ailene, arkadaşlarına ihtiyaç anını hissedip destek olmak ve nefretin yerine sevgiyi koymaktır. Yaşım büyük, sıra onda, ben zamanında çok yaptım egoları değildir.
Hayat; Kıskançlığı yenmek, Önemsemeyi öğrenmek ve Güven geliştirmektir. Ne dediğin ve ne demek istediğindir. İnsanların sahip olduklarını değil, kendilerini olduğu gibi görmektir. Her şeyden önemlisi, başkalarının hayatını karşılıksız olumlu yönde etkilemektir. Hayat, her şeye rağmen sevmek sevilmektir . ...

Kış Aylarının Favori Kurabiyesi

Sevip sevildiğimiz bir ömrümüzün olması dileğiyle hepinize merhaba. Bugün size harika bir elmalı kurabiye tarifim var. Ölçüleri de lezzeti de garantili olan bu tarifimi siz de çok beğenip favorileriniz arasına ekleyeceksiniz. Özellikle kış aylarının  favorisi olan elmalı kurabiyeyi bir de şeklini değiştirerek yapalım  istedim ve  tüm aşamalarını sizin için video çektim. Pastane usulü tırtıklı kurabiye nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tırtıklı elmalı kurabiye tarifimin videosuna buyrun lütfen.

Tırtıklı Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7 su bardağı un
İç Harcı İçin:
  • 6-7 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri

Tırtıklı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Öncelikle tırtıklı elmalı kurabiyemizin iç harcını hazırlayalım.
  • Elmaları soyup rendeliyoruz ve bir tavaya alıyoruz.
  • Üzerine şeker ve tarçını ekleyip orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen elmalı harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Yumurta, şeker, sıvıyağ ve yoğurdu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Margarin, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kontrollü olarak un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru un serptiğimiz tezgahta 3mm. kalınlığında açıyoruz.
  • Tırtıklı dikdörtgen kurabiye kalıbıyla parçalar kesiyoruz.
  • Her bir parçanın dar kenarının bir ucuna elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerlerine pudra şekeri eliyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Çikolatalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Büzme Baklava tarifi BURADA
  • Ev Yapımı Tereyağı tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder