Pancar Turşusu


Rabbimin bize verdiği en güzel en şifalı nimetlerden biridir kırmızı pancar. Sağlığa son derece faydalı olan kırmızı pancar ülkemizde de oldukça fazla üretilen bir sebzedir. Kimi zaman yemek olarak kimi zaman turşu olarak kimi zaman meze olarak gelir  sofralarımıza.

Kırmızı Pancarın Faydaları

Önce rengiyle bizleri kendine hayran bırakan kırmızı saymakla bitmez. Ama ben bir kısmından bahsetmek istiyorum bugün size. Kırmızı renkli tüm besinlerin olduğu gibi kırmızı pancarın da kansere ve kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir  özelliği vardır. Birçok besinde bulunmayan, hücreleri,enzim ve proteinleri koruyan bir madde içerir. Bu maddenin kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici ve iç organları koruyucu etkisi vardır. Kanın temizlenmesini sağlar ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Yoğun lif, C vitamini, potasyum, folik asit ve B vitamini içerir. Tabiki tüm besinleri olduğu gibi kırmızı pancarı da doğru oranda tüketmek gerekir. Ben kırmızı pancarı sadece restoranlarda önümüze gelen turşularla bilirdim ama Muğla’da keşfettim onun lezzetli tariflerini.

Lezzeti Garantili Pancar Turşusu

Ee faydalarını da öğrenince kendime yeni tarifler ürettim tabi. Hele ki  turşusu evimizin olmazsa olmazı oldu. Et yemeklerinin yanına ve balık sofralarına en yakışan  tatlardan biri oldu. Üstelik hazırlaması çok zahmetsiz ve kısa sürede yenecek kıvama geliyor. Turşumuzu kurduktan bir hafta sonra afiyetle yiyebiliyoruz. Ben bu sefer kırmızı pancarı şeker pancarı ile beraber kullandım. Irak'lı komşumuz böyle daha güzel olduğunu  söyleyince denemek istedim. Gerçekten de haklıymış bu şekilde daha da lezzetli oldu. Siz de hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.Lezzeti garantili pancar turşusu nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım videolu pancar turşusu tarifime buyrun.

Pancar Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo şeker pancarı
  • 2 kilo kırmızı pancar
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 limon
  • 5-6 tane cin biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
  • Pancarları soyup 2-3 parçaya bölüyoruz.
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  • Çok pişirmenize gerek yok.
  • Haşlama suyunu soğumaya bırakıyoruz.
  • Pancarları da iri parçalar halinde doğrayıp 5 kiloluk turşu bidonuna dolduruyoruz.
  • Sarımsakları soyup ikiye böldükten sonra pancarların üzerine serpiyoruz.
  • Limonu da dilimleyip aralara yerleştiriyoruz.
  • Cin biberleri de üzerine serpiyoruz.
  • Haşlama suyuna tuz ve sirkeyi ekleyip karıştırdıktan sonra pancarların üzerine döküyoruz.
  • Son olarak sıvıyağı üzerine döküp kapağını kapatıyoruz.
  • Siyah bir poşete sarıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza ediyoruz.
  • Ortalama 2-3 hafta sonra tüketmeye başlıyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Elmalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Puding Dolgulu Kek tarifim BURADA
  • Burgulu Açma tarifim BURADA
  • Tutku Kurabiye tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder