Pırasa Yemeği


Kış mevsiminde pazar tezgahlarını ve market raflarını dolduran pırasa bazı evlerde pek sevilmez ama çok sağlıklı bir yemektir. Her ne kadar pek çok insan ''olmasa aramam'' dese de onun için aslında o her evde bolca tüketilmesi gereken yemeklerden biridir. Çünkü o; sindirim sistemini düzenler, yüksek tansiyonu düşürür, damarları korur, göz hücrelerini korur, vücudumuza enerji sağlar, kemik ve doku gelişimine katkıda bulunur ve iyi bir antioksidandır. Ben pırasa yemeğinin özellikle bir gün dinlenmiş halini daha çok seviyorum. Ama şöyle de bir durum var ne kadar yersem yeyim pırasayla doymuyorum. Ekmek yediren bir yemek olmadığından sanırım. Bu kadar pırasa deyip de pırasa yemeği tarifi vermeden olmaz tabi. Haydi buyrun tam ölçülü pırasa yemeği tarifime.

Pırasa Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • 2 adet havuç
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça
  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • Üzerini Örtecek kadar kaynamış su

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır

  • Pırasaları ve havuçları soyup doğruyoruz.
  • Bir tencereye zeytinyağı, pırasa ve havuçları alıp, ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
  • Ardından salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci de ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz.
  • Tuz, pul biber ve küp şekeri ekliyoruz.
  • Üzerini örtecek kadar kaynamış su ekleyip, önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen pırasa yemeğimizi 1 saat dinlendirdikten sonra limon sıkıp afiyetle yiyoruz.
  • Pastane Şekerparesi tarifim BURADA
  • Kızarmış Patates Salatası tarifim BURADA
  • Leblebili Kurabiye tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder